Koffie. Daar houdt Gerrie van. Je kunt haar er voor wakker maken. Het is één van haar lievelingswoorden. Zodra het woord klinkt heb je direct haar volledige aandacht. Daarom hangt er een koffiemolen bij haar deur. Zo’n ouderwetse, met een slinger er aan. Hij zou zó uit de boerderij kunnen komen waar ze opgroeide. Zo herkent Gerrie haar eigen voordeur, kan iedereen zien waar Gerrie woont en weet je meteen dat Gerrie van koffie houdt.

Als ik op bezoek ben op de Buitenhof in Driebergen zie ik de koffiemolen van Gerrie hangen. En de ingelijste modetijdschriften uit de jaren dertig bij de voordeur van Ans, die altijd veel aandacht aan haar kleding besteedt. Frank is trots op de speculaasvrijer naast de deur. Hij komt namelijk uit een  bakkersfamilie. De andere Ans, een geboren Amsterdamse, wijst naar de prent van de Westerkerk naast haar eigen voordeur en vertelt dan over de stad waar ze vandaan komt.

Zo heeft iedereen op de Buitenhof een herkenbaar teken bij zijn deur hangen. Stuk voor stuk uitgezocht en opgehangen met begeleidster Corina, die de nieuwe locatie de ouderwets gezellige uitstraling gaf van een straat met uithangborden. Zo merk je hoe belangrijk details zijn in ons werk. Ze betekenen een wereld van verschil. De bewoners geven aan wat hun eigen plekje is, met een symbool dat ze zelf begrijpen én herkennen. Dat is goed. Want je woont pas ergens als je je thuis voelt.