Afgelopen vrijdag mocht ik in Amsterdam en Purmerend kennis maken met een groep bijzondere nieuwe medewerkers. Het zijn de medewerkers van Kinderbegeleidingscentrum De Ster, die sinds 27 januari via Philadelphia ondersteuning geven aan ongeveer 60 kinderen en hun familie. Het was een inspirerende ontmoeting. Met veel dat je direct herkent. Want als collega’s in VG-sector heb je al snel veel meer met elkaar gemeen dan je denkt.

Wat direct opvalt is de positieve sfeer op de locaties. Je ziet hoe warm, zorgzaam en attent de medewerkers met de kinderen omgaan. En toegewijd. Want de medewerkers zijn gebleven. Voor de kinderen. Ook toen tijdens de feestdagen en in het begin van het nieuwe jaar nog veel onduidelijk en onzeker voor ze was. Dat is iets dat zeker te prijzen valt, al zijn ze er zelf wat bescheiden over. En ook dat is weer iets dat bekend voorkomt.

Net als de voorbereiding. Want iedereen heeft zich terdege ingelezen en komt met goede en duidelijke vragen. Het is prachtig om te zien hoe er binnen twee weken al op wordt getrokken met ODC De Trampoline in Amsterdam en hoeveel belangstelling er is in Triple C, de methodiek waar Philadelphia mee werkt. De samenwerking is net begonnen en het is prachtig om te merken dat we zijn begonnen met een klik. Fijn dat jullie er zijn!