“Hallo buurvrouw!” De mevrouw met de boodschappentas kijkt verbaasd op. Ze zet haar tas neer. Knippert. Er zitten acht mensen in de tuin van de dagbesteding! Rond de hippe picknicktafel en op een paar klapstoeltjes die mee naar buiten genomen zijn. Ze drinken koffie met elkaar. Koekje erbij. Lekker samen in het voorjaarszonnetje. Ze kletsen, zwaaien terug en lachen. Op de dagbesteding is de ochtendkoffie in geen tijden zó gezellig geweest.

Het is allemaal het idee van Fenny. Die heeft een invalcontract en werkt door de hele regio op verschillende locaties. Vanochtend komt ze voor het eerst hier op de dagbesteding. Als het een uur of tien is ziet ze iedereen opstaan voor een bakje koffie. In de keuken? Terwijl buiten het zonnetje schijnt? “Tja, zo doen we dat hier.” Snel overlegt Fenny met haar collega’s en in een paar minuten gaat het hele gezelschap naar buiten. Kleedje over de picknicktafel, koffiekopjes, thermoskan en bastognekoeken erbij en klaar.

Met een parkje naast de deur is er genoeg te zien. Snel nog een tweede bakje. Grappig hoe een collega die op bezoek komt opeens andere mogelijkheden ziet en zorgt voor prettige verrassing. En hoe een heel team een goed idee herkent op de vrijdagmorgen. Het ochtendzonnetje zet de koffiepauze in een gouden glans. Als ze even later weer naar binnen gaan, schiet een collega Fenny aan. “Wat enorm leuk. Moeten we zeker nóg een keer doen!”