In Dalfsen was het jubileumfeest anders dan ze gedacht hadden. Er zou een grote receptie zijn, ook met oud medewerkers, maar het was veiliger om iedere bewoner op het eigen appartement hun ouders te laten ontvangen. De burgemeester zou langskomen, maar ze belde toch maar in via een beeldverbinding om de beste wensen te geven en te vertellen dat ze nog langs zou komen met taart. Zo werd het koperen jubileum toch nog een succes. Dankzij Bert, Sandra, Erik Jan, Ellen, Elly en Annet van de feestcommissie

Op één bewoner na wonen ze daar al 12,5 jaar onder één dak, in de Brandkolkstraat in Dalfsen. Zeven mannen en drie vrouwen tussen de dertig en de vijftig jaar oud. Het was hun eerste eigen appartement waar ze allemaal introkken vanuit het ouderlijk huis. Net als die ouders zijn ze intussen allemaal een jaartje ouder geworden en hebben ze elkaar heel goed leren kennen. In voor- en tegenspoed, zoals dat heet.

In de begeleiding van mensen met een beperking reken je vaak in jaren. Het is geen uitzondering wanneer je meer dan tien jaar met elkaar optrekt. Als bewoners, als families en als begeleiders. Dat maakt onze vorm van zorg verlenen en samenleven zo bijzonder. Het zorgt er voor dat als alles goed gaat je je bij elkaar op je gemak, veilig en thuis voelt. Ook al moet je tijdens je jubileum anderhalve meter afstand houden.