Op maandag komt het nieuws van de nieuwe lockdown hard binnen. Corné schrikt er van. Op dagbestedingslocatie De Plint in Woerden krijgt hij van zijn begeleider te horen dat hij vanaf morgen voorlopig niet meer op het tuincentrum kan werken. Ze gaan dicht tot half januari. Het vriendelijke gezicht van de goedlachse Corné betrekt. Hij heeft opeens haast. ‘Ik ben zo weer terug.’ Mompelt hij. Corné schiet zijn jas aan, loopt naar buiten en pakt zijn fiets. 

Op alle locaties van Philadelphia hebben begeleiders afgelopen maandag (opnieuw) het laatste nieuws vertaald. Ze hebben weer uitgelegd wat er staat te gebeuren en met verschillende cliënten besproken wat deze ontwikkeling voor hen betekent. In Woerden betekent de nieuwe lockdown voor iedere deelnemer iets anders. Zo vlak voor het grote Kerstfeest. Terwijl de begeleider nog overlegt met andere deelnemers meldt Corné zich weer.

Hij heeft in de stad koekjes gekocht en brengt dit als kerstcadeau naar zijn collega’s van het tuincentrum. Voordat ze dicht gaan. Corné werkt daar twee keer in de week en voelt zich helemaal op zijn plek. Weer terug, de wangen rood van al dat fietsen, laat Corné trots de oliebollen zien die hij meekreeg van het tuincentrum. Opeens lopen de tranen over zijn mondkapje. Wat zal Corné zijn collega’s missen. Gelukkig is er nu ook extra werk op de dagbesteding. Donderdag is er een kerstbijeenkomst in kleine groepjes. Met anderhalve meter afstand. Dan gaat Corné de tafels dekken.