'Gelukkig nieuwjaar, Cor!' Het Hoofd van de Gemeentelijke Plantsoenendienst stapt met uitgestrekte arm op de boomlange Cor af.  'Nee.' Laat Cor weten. Cor kijkt naar de grond, draait zich om, loopt weg en laat het Hoofd verbaasd en wat geïrriteerd achter. Wat is er nu weer gebeurd?  Is dit de manier waarop we met elkaar omgaan bij een nieuwjaarsreceptie? Het Hoofd wil net achter Cor aan lopen als hij tegen de locatiemanager op botst. 

Een tijdje geleden vertelde de locatiemanager me over dit voorval. Waarom Cor het Hoofd geen hand wilde geven? Het Hoofd was in de zomer langs geweest op het werk. Volgens Cor was het Hoofd daarbij kortaf en kritisch geweest. Dat stak Cor een half jaar later nog steeds. Daarom deed Cor precies wat hij geleerd had van zijn begeleider: niet boos worden, geen ruzie maken en gewoon weglopen. Zo voorkomt Cor dat de situatie uit de hand loopt.  

Hoe meer mensen met een beperking meedoen in de samenleving hoe meer werelden bij elkaar komen. De wereld van Cor, die na zijn periode bij de reclassering een plek in de samenleving probeert te vinden en de wereld van het Hoofd. De begeleiders hebben Cor geleerd hoe hij (gewelddadige) conflicten kan vermijden. En nu leert het Hoofd tijdens een nieuwjaarsreceptie van de locatiemanager hoe knap Cor het eigenlijk gedaan heeft. En hoe ver ze samen gekomen zijn.