“Beppie heeft er oog voor, hoor!” zegt de cameravrouw enthousiast. Ze zet snel het statief van haar camera op de grond en stelt scherp op het podium. “Ze weet precies wat ze in beeld moet brengen!” In Amersfoort heeft Beppie de verslaggever van RTV Utrecht op sleeptouw. Beppie helpt als cliënt van Philadelphia de regionale omroep bij het maken van een reportage over de Prokkelproeverij die Philadelphia vorige week organiseerde in Amersfoort.

Met alle filmpjes die je tegenwoordig online ziet kun je achteraf op je iPad nog eens rustig terugkijken op gebeurtenissen. En zo vallen je soms nog dingen op. De verslaggever van de regionale omroep bijvoorbeeld, die je steeds enthousiaster ziet worden terwijl ze met Beppie verslag uitbrengt van één van de ruim 70 prokkels waar 250 cliënten van Philadelphia aan mee deden, samen met medewerkers en vrijwilligers. 

Het is prachtig en ontroerend om dat moment van verrassing te zien. Wanneer je als iemand zónder beperking samenwerkt met iemand mét een beperking en je opeens merkt dat je gelijkwaardig met elkaar optrekt. Als het daarna goed gaat is die verrassing nog maar het begin. Want als je met elkaar blijft samenwerken leer je Beppie vooral als Beppie kennen. En dat is een bijzonder voorrecht.

We mogen terug kijken op een heel succesvolle prokkelweek. Dank aan iedereen die meegewerkt en meegedaan heeft aan het organiseren van nieuwe, prikkelende en inspirerende ontmoetingen. Laten we elkaar ook volgend jaar weer uitdagen om met zo veel mogelijk locaties te gaan prokkelen.