“Het is mooi weer vandaag.” Het stemmetje van Joe klinkt helder van achter op de fiets. In de verte rinkelt een trambel. Het is even stil. Joe denkt na. “De lucht is blauw. Er zijn geen wolken.”  Onderweg naar huis verzorgt Joe zijn eigen weerbericht. Of vat hij de dag samen met een plechtige toon die je niet direct zou verwachten van een vierjarig jongetje. Zo rijden ze door Amsterdam. Een blond jongetje, met prachtige blauwe ogen, en zijn zorgoppas.

De zorgoppas van Joe vertelt dat ze hem al jaren kent. Toen hij nog een baby was, paste ze af en toe een uurtje op. Nu hij overdag naar het orthopedagogisch centrum gaat, past ze ’s middags op. Zo heeft Joe een paar uur om echt tot rust te komen van alle indrukken van het ODC. De één op één aandacht en de structuur doen hem goed en helpen hem om niet overprikkeld te raken. Hij kan nog even buiten spelen, tv-kijken of een boekje lezen, voordat het avondprogramma begint.

De zorgoppas is er dan ook bij. Als de rest van het gezin thuiskomt en er een hectisch spitsuur losbarst in een huishouden met een kind dat strak gehecht is aan structuur, overzicht en rust. De zorgoppas zorgt op dat moment vooral voor praktische ondersteuning in de huishouding. Zo wordt net als in ieder gezin het drukste moment ook het meest gezellige moment van de dag. En het mooiste van alles: Joe is er bij!

Philadelphia bedenkt nieuwe manieren om ondersteuning naar je toe te halen. Met DigiContact kun je bijvoorbeeld vanuit huis beeldbellen met een begeleider. In Amsterdam maken Eveline en Vincent kennis met een pilot van een nieuwe vorm van ondersteunen: de zorgoppas, die een heel gezin ondersteunt. Je leest er meer over in de nieuwe Hallo van Philadelphia.