Kom naar MIDDELBURG voor een dag met verrassend theater en leerzame workshops!

Vanavond pizza of boerenkool? Zonder kloppen de kamer van iemand binnenlopen? Zelf bepalen welke kleding je draagt? Ieder mens heeft zeggenschap over zijn of haar leven, zoveel als mogelijk. Dat is een mensenrecht. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Mag je als cliënt van Philadelphia zelf bepalen wat je eet, draagt, of hoe laat je naar bed gaat? En zo nee, is dat eigenlijk wel terecht? En wat als de keus niet zo verstandig lijkt? Over welke keuzes gaat de familie of vertegenwoordiger wél? En wat is de rol van de begeleider hierin?
 

> Aanmelden voor één van de inspiratiedagen
​​​​​​​

Voor wie

Wil je meer weten over zeggenschap? Kom dan naar één van de bijeenkomsten vol inspiratie, voorbeelden en praktische tips over wie wat mag beslissen. We nodigen cliënten, verwanten en begeleiders van harte uit! Jullie kunnen natuurlijk ook samen komen.

Het programma

​​​​​​​Het totale programma duurt van 9:30 uur tot ongeveer 15:00 uur. We beginnen in de ochtend met theatergroep Stamp die samen met cliënten scènes speelt waarmee het publiek zich mag bemoeien. Na de lunch zijn er verschillende workshops.

Waar en wanneer

In totaal zijn er acht inspiratiedagen op verschillende plekken in Nederland:

 
Zwolle 19 januari
Heerenveen 26 januari
Arnhem 2 februari
Maastricht 9 februari
Middelburg 16 februari
Dordrecht 2 maart
Amsterdam 16 maart
Amersfoort 23 maart
   


Workshop voor iedereen: één voor cliënten, één voor verwanten, één voor begeleiders:  

​​​​​​​Wie beslist?

Welke keuzes mag je als cliënt zelf maken? Wanneer doe je het samen? Bijvoorbeeld met je begeleider of familie. En wanneer mag iemand anders beslissen over jouw zaken? Welke hulp kun je hierbij krijgen? Tijdens de workshop krijg je uitleg van een deskundige en kun je vragen stellen.

Workshop speciaal voor cliënten:

Mijn beraad

In deze workshop praat je over het beraad. Hoe gaat dat bij jou? Je kunt ideeën horen van andere cliënten. We helpen jou om deze ideeën mee te nemen naar je locatie. Ook gaan we de Praatplaat uitproberen. Je gaat jouw Praatplaat vullen! Het wordt een interessante maar ook gezellige workshop! Een workshop die helemaal over jou gaat!

Workshop voor verwanten, vertegenwoordigers en begeleiders:

Anders in gesprek!

Het is niet altijd makkelijk om het over zeggenschap te hebben met elkaar. Soms ben je het niet met elkaar eens, en vindt de familie iets anders dan de begeleider. Of krijg je heel lastig naar boven wat de cliënt echt voelt of dwars zit. Bovendien is taal niet voor iedereen makkelijk. We zoomen in deze workshop in op het visualiseren van een gesprek. Door het letterlijk in beeld te brengen met poppetjes en ander materiaal, krijg je nieuwe en verrassende inzichten en voelt je gesprekspartner zich begrepen.

Goed om te weten

Iedereen is van harte welkom op deze inspiratiedagen, maar het is goed om te weten dat de voorbeelden die we gebruiken in de theaterscènes en workshops minder duidelijk herkenbaar zijn voor mensen met EMB. Naast deze inspiratiedagen hebben we in het totale programma uiteraard aandacht voor iedere cliënt, want zeggenschap geldt voor iedereen!

 

 

16 februari 2019 van 09:30 tot 15:00

Vergader- en Congrescentrum ‘de Stenge – Heinkenszand’

Tengeplein 1

4451 CZ Heinkenszand