Leerbaar & Weerbaar - Een krachtig instrument

Iedereen wil graag zichzelf zijn: je eigen keuzes kunnen maken,  je talenten kunnen ontwikkelen en een fijn en goed sociaal netwerk hebben.

Leerbaar & Weerbaar is een krachtig instrument om mensen met een verstandelijke beperking daarbij te ondersteunen. Het behandelt thema’s als gevoelens, vriendschap, digitale media, pesten, seksualiteit, liefdesrelaties en verslaving. Ze leren om zich bewust te worden van hun gevoelens en lijfelijke reacties.
 


Aan de slag met Leerbaar & Weerbaar? 

Begeleid jij, woon je samen of ken je iemand met een verstandelijke beperking, dan kun je dit instrument gebruiken. Je ontdenkt wat je zelf nodig hebt om de juiste ondersteuning te bieden. Je leert ook wat zeggenschap betekent en hoe je daar met Leerbaar & Weerbaar samen aan kan werken. Je ondersteunt door in gesprek te gaan met je cliënt of huisgenoot, mee te kijken en te coachen.

Leerbaar & Weerbaar is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen met een licht en matige verstandelijke beperking. Het materiaal wordt online aangeboden en bestaat uit verschillende middelen en mogelijkheden.

Meer informatie en op de hoogte blijven?

E-learning

Met deze reeks oefeningen uit de praktijk, ontdek je hoe je als begeleider of verzorger zelf aan de slag kunt.

In het magazine leer je over de achterliggende waarden, doelen, werkvormen en het spanningsveld waarin jij je als begeleider of verzorger begeeft.

Nieuwbrief

Meld je hier aan voor de twee maandelijkse nieuwsbrief met handige tips en verhalen van begeleiders en verzorgers.