Soms vraagt iemand of je een bepaald document kunt op sturen als PDF-bestand. Maar wat nou als je alleen een Word-bestand hebt? Lees hier hoe je een Word-bestand omzet naar PDF.

1. Open het bestand in Word.
2. Klik linksboven op ‘bestand’ en daarna op ‘opslaan als’.
3. Klik de map aan waar je het document in wilt opslaan. Vul dan de juiste bestandsnaam in en klik daaronder op de balk waar ‘Word-document (*.docx)’ staat.
4. Nu verschijnen alle bestandstypen waarin je een Word-document kunt opslaan. Kies voor PDF (*.pdf).
5. Klik rechts van de balk op ‘opslaan’. Nu is het bestand opgeslagen als PDF. Je kan het openen door naar de map te gaan waar je het bestand in hebt opgeslagen.

Wist je ook dat je een PDF-bestand kunt omzetten naar een Word-document? Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld nog iets wilt aanpassen aan een PDF. Je leest hier hoe dat moet.

1. Open het programma Word.
2. Klik linksboven op ‘Bestand’ en kies voor ‘Openen’.
3. Ga naar de map waar je de PDF hebt opgeslagen die je wilt bewerken.
4. Selecteer het PDF-bestand en kies voor ‘Openen’.
5. Er verschijnt nu de volgende melding in Word: ‘Uw PDF-bestand wordt nu geconverteerd naar een bewerkbaar Word-document. Dit kan even duren. Het resulterende Word-document wordt geoptimaliseerd zodat u de tekst kunt bewerken, dus het ziet er mogelijk niet precies als het oorspronkelijke PDF-bestand uit, vooral niet als het oorspronkelijke bestand veel graphics bevat’. Klik op ‘OK’. Na een tijdje opent het PDF-bestand in Word en kun je het bewerken.

Kijk in het Leerhuis voor het trainingsaanbod op het gebied van digitale vaardigheden.

<< vorige | volgende >>

Archief