Leerwerktraject Bediening

Lijkt het je leuk om ondersteunende werkzaamheden te doen in een restaurant, café of andere horecazaak? Dan is het leerwerktraject bedieningsassistent misschien iets voor jou. Je voert diverse werkzaamheden uit in de bediening zoals tafels klaarmaken en opdekken. Gasten verwelkomen en naar hun tafel brengen. Bestellingen opnemen en serveren. En natuurlijk zorg je ook dat de tafels netjes afgeruimd worden en schoon zijn voor de volgende bezoekers. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een examen voor het branche-erkende diploma Bedieningsassistent (BAS) van de Stichting Vakopleiding Horeca (SVH).

Leerwerktraject Keuken

Vind jij het leuk om te koken en om ondersteunende werkzaamheden te doen in de keuken? Dan is het leerwerktraject keukenassistent misschien iets voor jou. Je voert diverse werkzaamheden uit in de keuken zoals een planning maken. Ingrediënten en producten verzamelen. Ook bereid je eenvoudige gerechten en zorg  je dat je werkplek na het werk schoon is voor de volgende dag. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een examen voor het branche erkende diploma Keukenassistent (KAS) van de Stichting Vakopleiding Horeca (SVH).

Leerwerktraject Woonhulp

Vind jij het fijn om anderen te helpen? Dat is het leerwerktraject woonhulp misschien iets voor jou. Je helpt ouderen of mensen met een ernstige beperking. Je zet koffie, dekt de tafel, doet boodschappen en verzorgt de planten. Je strijkt de was, maakt bedden op of maakt de wc schoon. Je doet een spelletje met ze of maakt een praatje. Tijdens de opleiding leer je hoe je deze taken moet uitvoeren. Je leert ook waarom het belangrijk is om deze taken uit te voeren. Je leert over je lichaamshouding tijdens het werk. En je leert hoe je samenwerkt met je collega’s.

Dit leerwerktraject kun je afsluiten met een examen voor het branche erkende diploma woonhulp. Het examen wordt afgenomen voor Calibris. Wanneer dit examen niet bij jou past kun je ook kiezen om losse praktijkverklaringen te halen. Het leerwerktraject Woonhulp kun je volgen in de ouderenzorg of in de gehandicaptenzorg en is erkend door Actiz (de ouderenzorgbranche) en de VGN (de branchevereniging voor de gehandicaptenzorg).

Leerwerktraject Nieuwe Technieken

Hou jij van alle nieuwe ontwikkelingen zoals 3D en lasertechnieken, dan is het leerwerktraject digitale technieken misschien iets voor jou. Je leert hier omgaan met computerprogramma’s, 3D tekenen en printen. En je kunt ook  leren om te gaan met lasersnijden.

Leerwerktraject Bakkerij

Is bakken echt iets voor jou en lijkt het je leuk om ondersteunende werkzaamheden te doen in de bakkerij? Dan is het leerwerktraject bakkerij misschien iets voor jou. Je voert diverse werkzaamheden uit in de bakkerij zoals ingrediënten en producten verzamelen. Brood en banketproducten bakken, decoreren en snijden. Het verpakken van producten en zorgen dat deze klaar zijn voor de verkoop. Daar hoort natuurlijk ook bij dat je je werkplek en apparatuur opruimt en schoon houdt.

Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen welke wordt afgenomen door het erkende examenbureau SVA (scholing voor arbeid).

Leerwerktraject Fietstechniek

Lijkt het jou leuk om fietsen te onderhouden en repareren, dan is het leerwerktraject fietstechniek iets voor jou. Je leert verschillende werkzaamheden om een fiets te onderhouden en te repareren. Bijvoorbeeld het stuur en het zadel te stellen. Banden plakken, remmen afstellen en remblokjes vervangen. Banden en trappers vervangen en het spannen van de ketting. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen welke wordt afgenomen door het erkende examenbureau SVA (scholing voor arbeid).

Leerwerktraject Schoonmaak

Vind jij het heerlijk om te zorgen alles weer schoon en fris is? Dan is het leerwerktraject Schoonmaak echt iets voor jou. Je leert hier alles over het schoonmaak vak. Welke schoonmaakmiddelen er zijn. Welke je waarvoor gebruikt. En hoe je verschillende ruimtes het beste schoon kunt maken.

Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen welke wordt afgenomen door het erkende examenbureau SVA (scholing voor arbeid). Het leerprogramma  wordt erkend door de schoonmaakprogramma’s RAS en SVS. Dit betekend dat alle bedrijven in de branche het een goed examen vinden.

Leerwerktraject Baliemedewerker

Lijkt het jou leuk om te ondersteuning bij receptiewerkzaamheden? Dan kun je in dit leerwerktraject veel leren. Je ondersteunt bij het ontvangen van bezoekers. Wijst mensen de weg naar bijvoorbeeld vergaderruimtes. Neemt de telefoon aan of helpt bij het maken van reserveringen.

Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen welke wordt afgenomen door het erkende examenbureau SVA (scholing voor arbeid).

Leerwerktraject Facilitaire Dienstverlening

Houd jij van afwisseling en voor andere mensen te zorgen? Dan is de leerlijn facilitaire diensten misschien iets voor jou. Facilitair werk lijkt op een heel groot huishouden. Binnen de facilitaire dienstverlening zijn veel verschillende taken, zoals het verzorgen van de post, koffieautomaten verzorgen, schoonmaakwerkzaamheden, receptiewerk en nog veel meer. Facilitair werk kan zowel in kantoren als in een zorginstelling.  Als je het facilitaire werk binnen een zorginstelling doet, kun je bijvoorbeeld ook helpen bij het verzorgen van broodmaaltijden. Je kunt het leerwerktraject afsluiten met een praktijkexamen welke wordt afgenomen door het erkende examenbureau SVA (scholing voor arbeid).