
We zijn duurzaam onderweg
In 2017 kwamen er 81.128 fietsen op het Fietsdepot terecht. Losgeknipt, fout geparkeerd of gevonden in Amsterdam. Verwerkt door de sociale firma Fietsdiensten Philadelphia. Een team van cliënten en begeleiders brengt gestolen fietsen terug bij hun eigenaar en geeft andere fietsen een tweede leven in werkprojecten in binnen- en buitenland. Zo zorgt de sociale firma voor een leefbare stad en biedt het zinvol werk aan mensen met een beperking.
Principieel en praktisch
De sociale firma is één van de vele voorbeelden waarop Philadelphia aan duurzaamheid werkt. Daarin zijn we principieel en praktisch. Want duurzaam werken is een voorwaarde om onze planeet leefbaar te houden. En het biedt Philadelphia nieuwe kansen. Het geeft ons handvatten om ons werk nog beter te doen en cliënten mee te laten doen in de maatschappij. Daarom ontwikkelen we onze duurzame strategie samen. Met cliënten, medewerkers, verwanten en stakeholders.
Duurzaam is een keuze
Duurzaamheid is een breed begrip. En het is een keuze. Het kan de appel zijn die je eet. Als je kiest voor een biologische appel van een boer in de buurt. Het kan je spijkerbroek zijn. Als je kiest voor eentje die eerlijk gemaakt is, zonder kinderarbeid of andere vormen van uitbuiting. Als je kiest voor huizen die gebouwd zijn van veilige en schone grondstoffen. Gebouwen die hun eigen energie opwekken en waarin je met elkaar geen ‘afval’ meer maakt, maar ‘grondstoffen’ voor nieuwe producten produceert.
Duurzaam is een andere manier van kijken én doen
Met een duurzame bril bekijk je de wereld op een andere manier. Je gaat anders nadenken over de mensen waar je voor zorgt en de manier waarop je dat doet. Je zorgt anders voor de organisatie en de manier waarop je met elkaar samenwerkt. Met iedere keuze die je maakt kun je je ecologische voetafdruk kleiner maken en je sociale voetafdruk groter. Zo zorgen we stap voor stap voor een toekomstbestendige organisatie.
De uitdaging die we delen
We vinden dat ook onze leveranciers en samenwerkingspartners een verantwoordelijkheid hebben als het over duurzaamheid gaat. Bijvoorbeeld door de manier waarop ze zich opstellen. En grote en kleine keuzes maken. Zo kunnen ze cliënten betaald werk of een zinvolle dagbesteding aanbieden. Zodat ze zich gezien en gekend voelen in een samenleving waarin ze echt meedoen. Duurzaamheid is immers een uitdaging die je met elkaar deelt.
Philadelphia Business Club
Philadelphia maakt het makkelijk om mee te doen. De Philadelphia Business Club is voor leveranciers en andere betrokkenen. De club helpt ze om invulling te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid bij mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Je betaalt als ondernemer een jaarlijkse bijdrage, die afgestemd is op je omzet en omvang. In de brochure lees je meer over de talrijke voordelen van het lidmaatschap. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.
Meer informatie over de voordelen, de doelen, de leden, en de lidmaatschapsvoorwaarden.
Wil je contact, ideeën delen, feedback geven of klankborden mail dan ons via duurzaamheid@philadelphia.nl
Lees meer over duurzaamheid
- Onze zelfverklaring ISO 26000
- Geïntegreerd Jaarverslag 2018
- De Philadelphia Business Club
- De Groene Meter
- Certificaat ISO 500001
- Phila Duurzaam Krant 1
- Phila Duurzaam Krant 2
- Phila Duurzaam Krant 3 (juni 2020)
Vragen
Als iemand op een locatie besmet is, gaat dan het hele huis in quarantaine?
Als iemand op een locatie besmet is dan gaat deze persoon in thuisisolatie. Wat er met de andere bewoners van deze locatie gebeurt hangt af van de situatie. De mensen die contact hebben gehad met de besmette persoon gaan in thuisquarantaine. Voor de mensen die geen contact hebben gehad met de besmette persoon zijn behalve de reguliere maatregelen geen extra maatregelen noodzakelijk.
een cliënt op locatie besmet is met het coronavirus?
Als een cliënt besmet is met het coronavirus dan treden isolatie en quarantaine maatregelen in werking. In dat geval geldt er een algemeen bezoekverbod voor iedereen die in de woning woont. Dit blijft geldig tot het moment dat deze cliënt minimaal 48 uur klachtenvrij is.
> lees meer over isolatie en wat we doen als er sprake is van een besmetting
een medewerker op locatie besmet is met het coronavirus?
Als een besmette medewerker contact heeft gehad met de bewoners van een locatie dan treden voor deze bewoners de quarantaineregels in werking. Dat betekent dat er tot twee weken na het contact sprake is van een algemeen bezoekverbod.
> lees wat we doen als een medewerker besmet isHoe ga je om met een internet-trol?
Een internet-trol is een persoon die vaak (anoniem) als doel heeft om reacties uitlokken. Een internet-trol wil zo veel mogelijk gebruikers kwetsen met gemene en valse berichten. De internet-trol kiest hiervoor vaak gevoelige onderwerpen uit in de hoop dat jij en anderen boos of verdrietig worden.
Hoe ga je om met hackers?
Ook op sociale media zijn er hackers actief. Hackers proberen jouw gegevens te verzamelen zodat zij deze kunnen misbruiken. Hierdoor kunnen zij in het bezit komen van jouw gebruikersnaam en wachtwoord en deze misbruiken door, bijvoorbeeld, onder jouw naam spam te verspreiden.
Hoe ga je om met internetpesten?
Ook op sociale media komt pesten voor. Denk aan een gebruiker die een ander lastigvalt met dreigementen en beledigingen. Pesters op sociale media gebruiken vaak privéberichten om een ander stiekem lastig te vallen. Zo kunnen zij lang en onopgemerkt een ander treiteren.
Hoe ga je om met nepnieuws?
In de afgelopen jaren is het verspreiden van nepnieuws toegenomen op sociale media. Omdat er geen controle is op berichten die worden geplaatst kunnen personen met kwade intenties nepnieuws op sociale media verspreiden. Veel nepnieuwsberichten worden verspreid om verwarring te creëren.