Door  Hilde Polman (webmaster)

Wij geloven in de kracht van muziek. Daarom doen wij samen met de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van muziek. Speel jij een muziekinstrument en wil jij ons helpen bij dit onderzoek? Of ken jij een vrijwilliger of verwant die hieraan mee wil werken?

Met ons onderzoek willen we ontdekken wat het effect is van actief muziek maken op mensen die licht of matig verstandelijk beperkt zijn. De nadruk ligt op samen plezier beleven en zodoende het welzijn vergroten.

Wanneer?

Dit onderzoek zal gedurende heel 2020 lopen, waarbij er verschillende momenten zijn wanneer je kunt starten. De eerste groep start begin 2020.

Voor de muzieksessies zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die hier graag aan willen meedoen en:

- twee keer per week een uur actief muziek willen gaan maken met een client. Dag en tijdstip gebeurt in overleg

- gedurende tien achtereenvolgende weken beschikbaar zijn;  een á twee weken vakantie is geen probleem

- een muziekinstrument kunnen bespelen

- muzikale vaardigheden en enthousiasme kunnen overbrengen op een ander

- bereid zijn twee keer deel te nemen aan een intervisie met andere muziekbegeleiders

Na elke sessie vul je een logboek in. En uiteraard worden jouw uren vergoed. We hebben ruimte voor zo’n vijftig deelnemers die muziek gaat maken met cliënten.

In de buurt

Wij koppelen jou aan een cliënt in de buurt. Ook zorgen wij ervoor dat er muziekinstrumenten beschikbaar zijn. Daarnaast ontvang je een handleiding die richting geeft aan de invulling van de muzieksessies.

Of doe mee als duo!

Mocht je twijfelen of het haalbaar is om twee keer per week gedurende tien weken hieraan mee te doen, dan is het ook mogelijk om een duo van muziekbegeleiders te vormen en met z’n tweeën een cliënt te begeleiden.

Meedoen of vragen?

Geef je op bij Gerianne Smeets via:

· onderzoekmuziek@philadelphia.nl

· 06-10886011

Mocht je twijfelen en nog vragen hebben, neem dan ook contact op met Gerianne!

 

Je luistert naar muziek met je oren. Je voelt het, in je hart. Of in je buik. Muziek maakt je soms blij, of juist boos. Soms word je er rustig van, of een beetje verdrietig. Muziek is een taal die iedereen spreekt. Op mooie en moeilijke momenten. Muziek zorgt voor écht contact. Voor ontspanning. Voor zelfvertrouwen. Dat zien we om ons heen, maar ook in wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt muziek zo bijzonder. Precies de reden dat Philadelphia muziek zo belangrijk vindt in de zorg. De kracht van muziek, daarom PhiLaLa.

Gemiddelde (0 Stemmen)
0 reacties