Door  Hilde Polman (webmaster)

Vanaf vandaag is de methode ‘Muziek werkt zo! beschikbaar. Alle informatie en handvatten om muziek in te zetten in de dagelijkse zorg vind je terug in deze module.

Muziek werkt zo! is een onderdeel van PhiLaLa. Met PhiLaLa halen we door middel van muziek het beste uit de mensen die we ondersteunen. Lotte van Opstal is de programmamanager PhiLaLa. Zij zegt: ‘We vinden het belangrijk dat de gebruiker goed nadenkt over wat hij wil bereiken met het inzetten van muziek in de zorg. Als je met Muziek werkt zo! aan de slag gaat, word je eerst gevraagd wat je wilt bereiken. Wil je iemands stemming beïnvloeden? Hem rustiger of juist alerter maken, of bijvoorbeeld helpen contact maken? Vervolgens kun je binnen de module kiezen voor de doelgroep waarmee jij werkt. Na de keuze vind je muziekactiviteiten, liedjes, werkvormen, wetenschappelijke informatie en filmpjes.’

De methodiek is ontwikkeld door gedragsdeskundigen, muziektherapeuten en muziekcoaches van Philadelphia.

Releaseparty
Muziek werkt zo! is nu nog alleen beschikbaar voor de medewerkers van Philadelphia. Binnenkort promoten we de module ook buiten onze organisatie. Vrijwilligers, verwanten, maar ook mensen van andere zorgorganisaties kunnen de methode vanaf dat moment vrij gebruiken.

Tijdens de releaseparty is ook Erik Scherder van de partij. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is om de kracht van muziek in te zetten in de zorg. Hou Mijn Philadelphia in de gaten voor een uitnodiging!

Stimuleringsprijs
Nog voordat de methode in gebruik is genomen, viel het al in de prijzen. Vorige maand wonnen we de stimuleringsprijs van het Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg (NPGZ). De jury is vooral enthousiast dat ‘Muziek werkt zo!’ is ingebed in de methodische cyclus van de zorg- en dienstverening. Daarnaast waardeert de jury dat de methodiek voor iedereen beschikbaar wordt, ook buiten de eigen organisatie. Aan de prijs is € 10.000,- verbonden.

Gemiddelde (0 Stemmen)
0 reacties