Dagbesteding in Zwolle

Woon je in Zwolle en wil je graag naar belevingsgerichte of arbeidsmatige dagbesteding of een leer/werktraject volgen? Dan past dagbesteding Zwolle helemaal bij jou. Op jouw tempo of niveau kan je er allerlei activiteiten en werkzaamheden doen. Je kunt doen wat jij leuk vindt en allerlei activiteiten uitproberen. Zo ontdek je jouw talenten en interesses, ontwikkel je vaardigheden en maak je veel plezier. Bij dagbesteding Zwolle stellen we jouw ontwikkeling dan ook centraal en willen we dat je een fijne dag hebt. 

Activiteiten bij dagbesteding in Zwolle

In Zwolle zijn er drie verschillende locaties waar dagbesteding wordt geboden. Ook in steden en dorpen om Zwolle heen zijn er veel dagbestedingslocaties, zoals in ’s Heerenbroek, IJsselmuiden, Dalfsen, Genemuiden, Oldebroek, Kampen en Heerde. Hierdoor is er altijd een locatie van dagbesteding Zwolle Zwolle die goed bij jou past. 

’t Hagenhuus is een dag- en activiteitencentrum in Zwolle. Het richt zich op mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) of ernstig meervoudige beperking (EMB). Hier worden activiteiten aangeboden die gericht zijn op de zintuigen, kun je creatieve activiteiten doen, koken en bakken, muziek maken en textiel bewerken. 

De tweede locatie waar dagbesteding in Zwolle wordt geboden, is De Boeier. Het is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking (VB) en aan hen wordt daar ook dagbesteding geboden. Bewoners kunnen daar muziek maken, spelletjes doen, knutselen en allerlei andere activiteiten doen. 

PhilaZon is de laatste locatie waar dagbesteding in Zwolle wordt geboden. Hier kunnen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of verstandelijke beperking (VB) naartoe. Vanuit deze locatie ondersteun je het personeel van het Zonnehuis. Je kunt onder andere activiteiten met de ouderen organiseren, koken, bakken en de banden van rolstoelen en rollators oppompen. 

Vormen van dagbesteding Zwolle

Er zijn dus veel activiteiten die je kunt doen bij de locaties van dagbesteding Zwolle. Deze activiteiten doe je op jouw tempo en niveau. Om nog beter daarop aan te kunnen sluiten, wordt de dagbesteding in verschillende vormen geboden: 

Belevingsgerichte dagbesteding: Voor ouderen en mensen met een ernstige meervoudige beperking is het belangrijk om regelmatig zintuigelijk geprikkeld te worden. Belevingsgerichte dagbesteding is daarop gericht. Er worden zogeheten sensopathische activiteiten gedaan. Dat zijn activiteiten die zijn gericht op de zintuigen, zoals snoezelen en muziek luisteren. 

Arbeidsmatige dagbesteding: Andere mensen hebben mogelijk meer behoefte aan het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden of uitdagende activiteiten. Dat kan je doen bij arbeidsmatige dagbesteding. De werkzaamheden voer je onder begeleiding en in een vertrouwde omgeving uit. Daardoor kan jij je ontwikkelen en jouw talenten ontdekken. Deze vorm van dagbesteding is geschikt voor mensen die graag de structuur van werk willen ervaren, maar nog niet toe zijn aan een betaalde baan. 

Leer/werktrajecten: Wil je graag nog meer verantwoordelijkheden en echt ervaren hoe het is om te werken? Dan is een leer/werktraject een goede stap. Met zo’n traject leer je een vak kennen en ontwikkel je allerlei vaardigheden die van pas komen bij het werken. Leer/werktrajecten worden niet geboden bij de drie locaties van dagbesteding in Zwolle, maar wel bij locatie Bij de Molen in Oldenbroek. 

Dagbesteding Zwolle bij Philadelphia

Dagbesteding Zwolle zet jouw ontwikkeling centraal. De activiteiten en benodigde begeleiding worden op jouw vaardigheden en talenten aangepast. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, gaan we van tevoren met jou en jouw familie in gesprek. We bespreken jouw interesses en wensen en zijn benieuwd naar wat je al goed kan en wat je nog wil leren. 

Wil je meer weten over dagbesteding Zwolle? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Ons cliëntbureau bepreekt dit graag met jou. Neem gerust contact met ze op.