Dagbesteding in Veenendaal

Wens je een fijne en vertrouwde dagbesteding en woon je in (de omgeving van) Veenendaal? Dan is dagbesteding Veenendaal van Philadelphia wat voor jou. Je kunt er naar een belevingsgerichte of arbeidsmatige dagbesteding of een leer/werktraject volgen. Hierbij doe je activiteiten die bij jouw niveau en tempo passen. Je kunt jezelf ontwikkelen en jouw talenten ontdekken. Daar word je, passend op jouw ontwikkeling, bij begeleid. Stap voor stap kan je jouw doelen bereiken en zo een fijne tijd hebben bij dagbesteding Veenendaal. 

Activiteiten bij dagbesteding Veenendaal

Dagbesteding Veenendaal heeft twee locaties in Veenendaal (De Wending en De Schutsluis) en een locatie in Bennekom (TOP Bennekom). De Wending is een locatie waar 22 bewoners met een intensieve zorgvraag wonen. Daar wordt interne dagbesteding aan oudere bewoners gegeven. Ze kunnen er allerlei activiteiten doen en met anderen samenkomen. 

De Schutsluis is er voor mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Je kunt er verschillende activiteiten en werkzaamheden doen, maar dat kan ook bij organisaties in de buurt waar zij mee samenwerken. Je kunt er creatieve producten maken, die producten verkopen in de winkel, houtbewerken, avondmaaltijden voorbereiden, inpak- en productiewerkzaamheden uitvoeren, werken in de wasservice en ondersteunen bij woonzorgcentrum de Engelenburg.

Bij TOP Bennekom kan je terecht als je een lichte of matige verstandelijke of een ernstig meervoudige beperking hebt. Op basis van jouw talenten en wensen kan je er allerlei activiteiten doen. Zo is het onder andere mogelijk om te werken in de moestuin, creatieve activiteiten te doen, licht huishoudelijke taken uit te voeren of mee te helpen in de winkel.

Vormen van dagbesteding Veenendaal

De activiteiten bij dagbesteding Veenendaal worden afgestemd op jouw ontwikkeling. Je kunt ze op jouw tempo en niveau uitvoeren. Om het zo goed mogelijk op jou aan te sluiten, wordt dagbesteding Veenendaal daarnaast in drie verschillende vormen geboden: 

Belevingsgerichte dagbesteding: Het is belangrijk dat mensen met een ernstige meervoudige beperking of ouderen elke dag regelmatig zintuigelijk geprikkeld worden. Dat kan bijvoorbeeld door te snoezelen of door activiteiten in bad te doen. Dit zijn activiteiten die je bij belevingsgerichte dagbesteding kunt doen. 

Arbeidsmatige dagbesteding: Ben je nog niet toe aan een betaalde baan, maar wil je wel graag de structuur die een baan biedt? Arbeidsmatige dagbesteding is dan echt iets voor jou. Onder begeleiding kan je er allerlei werkzaamheden uitvoeren. Zo ontwikkel je jezelf en ontdek je waar je goed in bent. Je doet de activiteiten in een beschermde omgeving en krijgt de begeleiding die bij jou past.

Leer/werktrajecten: Ben je al redelijk zelfstandig? Dan kan het wat voor jou zijn om met een leer/werktraject een echt vak te leren. Deze trajecten worden door Philadelphia ontworpen, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast dat je een vak leert, leer je ook hoe het is om te werken en ontwikkel je vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw werk. Ook een leer/werktraject wordt volledig op jou afgestemd. 

Dagbesteding Veenendaal bij Philadelphia

Bij dagbesteding Veenendaal stellen wij jouw ontwikkeling centraal. Om de activiteiten die jij doet zo goed mogelijk op jou af te kunnen stemmen, moeten we jou goed leren kennen. Daarom gaan we, voordat de dagbesteding start, met jou en jouw familie in gesprek. We zullen bespreken wat jouw wensen en interesses zijn, wat je al goed kan en wat je nog meer wilt leren. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat dagbesteding Veenendaal voor jou kan betekenen? Je kunt contact opnemen met ons cliëntbureau. Zij zullen je te woord staan en al jouw vragen beantwoorden.