Dagbesteding in Zuidwest-Friesland

Woon je in Zuidwest-Friesland en wil je graag naar een arbeidsmatige of belevingsgerichte dagbesteding of een leer/werktraject volgen? In alle gevallen kan je bij dagbesteding Zuidwest-Friesland van Philadelphia terecht. Bij dagbesteding Súdwest-Fryslân staat jouw ontwikkeling centraal. Je kunt er doen wat het beste bij jou past, jouw talenten ontdekken, dingen uitproberen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Samen met begeleiders kijk je naar wat bij jou past en wat je hierbij nodig hebt. Zo kan jij stap voor stap jouw doelen bereiken en een fijne tijd hebben bij dagbesteding in Zuidwest-Friesland. 

Activiteiten bij dagbesteding Zuidwest-Friesland

Er zijn verschillende dagbestedingslocaties in en rondom Zuidwest-Friesland. De Dobben is een locatie in Bolsward. Loods 25, X11 Design, Plevierenpad, Dagcentrum Smidsstraat en Service Team Noord zijn locaties in Sneek. Tot slot vind je in Oppenhuizen de dagbestedingslocatie Dagcentrum Eastwei

Bij alle locaties van dagbesteding Zuidwest-Friesland kan je allerlei leuke en leerzame activiteiten doen die op jouw niveau en tempo worden aangepast. Je kunt in een verzorgingstehuis werken, waarbij je helpt met het voorbereiden van de lunch, oud papier en glas wegbrengt, de voorraadkast vult, de ruimtes netjes houdt of de post verdeelt. Misschien passen creatieve activiteiten beter bij jou. In dat geval kan je bijvoorbeeld kaarsen en andere producten maken en houtbewerken. Je kunt inpakwerk doen, werken in de printerij en met keramiek, papieren versnipperen en nog veel meer. Voor sommigen is het fijn om overdag te snoezelen of activiteiten te doen in bad. Ook dat kan bij dagbesteding Zuidwest-Friesland. Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen. 

Vormen van dagbesteding Zuidwest-Friesland

Het is voor veel doelgroepen mogelijk om naar dagbesteding Zuidwest-Friesland te gaan. Het is er namelijk voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), een verstandelijke beperking (VB), een ernstige meervoudige beperking (EMB), moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) en een afstand tot de arbeidsmarkt. Om zo goed mogelijk op al deze doelgroepen aan te sluiten, wordt de dagbesteding in Zuidwest-Friesland in verschillende vormen gegeven: 

Belevingsgerichte dagbesteding: Voor mensen met een ernstige meervoudige beperking is het belangrijk dat hun zintuigen gedurende de dag regelmatig gestimuleerd worden. Dat kan bijvoorbeeld door te snoezelen en activiteiten te doen in bad. Dat zijn vormen van belevingsgerichte dagbesteding. 

Arbeidsmatige dagbesteding: Zou je graag jezelf willen ontwikkelen en de structuur van werk willen ervaren, maar is een betaalde baan nog niet iets voor jou? Dan past arbeidsmatige dagbesteding bij jou. Je doet daarbij allerlei activiteiten en krijgt de begeleiding die bij jou past. De dagbesteding wordt in een beschermde omgeving gegeven. 

Leer/werktrajecten: Als je al meer zelfstandig bent en verantwoordelijkheden kunt dragen, dan kan je een stap verder dan arbeidsmatige dagbesteding. Je kunt dan een leer/werktraject volgen. Daarbij leer je een echt vak en ervaar je hoe het is om te werken. Deze leer/werktrajecten worden door Philadelphia ontwikkeld en op jouw niveau en tempo aangepast.

Dagbesteding Zuidwest-Friesland bij Philadelphia

Philadelphia zet jouw ontwikkeling centraal bij dagbesteding Zuidwest-Friesland. Afhankelijk van jouw vaardigheden en talenten worden de activiteiten vormgegeven. Om dit te doen, moeten begeleiders jou zo goed mogelijk leren kennen. Daarom gaan we voorafgaand met jou en jouw familie hierover in gesprek. 

Wil je meer weten over de locaties, activiteiten en vorm van dagbesteding Zuidwest-Friesland? Dan kun je contact opnemen met ons cliëntbureau. Zij kunnen al jouw vragen hierover beantwoorden.