Dagbesteding in Nijkerk

Woon je in Nijkerk en wil je graag een fijne en leerzame dagbesteding? Philadelphia heeft verschillende dagbestedingslocaties in de buurt van Nijkerk die goed bij jou passen. Hier staat plezier maken voorop, want we vinden het belangrijk dat jij een fijne tijd hebt bij dagbesteding Nijkerk. Je kunt bij ons allerlei activiteiten doen, jouw talenten ontdekken en verschillende vaardigheden leren. Jouw ontwikkeling staat centraal en het sluit allemaal aan op jouw tempo en niveau. 

Activiteiten bij dagbesteding in Nijkerk

Philadelphia heeft geen locaties voor dagbesteding in Nijkerk zelf, maar wel dichtbij de stad. Er zitten twee locaties in Putten, drie locaties in Amersfoort, een locatie in Zeewolde en twee locaties in Leusden. Er is dus veel keuze, waardoor er altijd een locatie is die bij jou past. 

Bij deze verschillende dagbestedingslocaties kun je ook kiezen uit allerlei activiteiten. Denk aan houthakken en -bewerken, dieren verzorgen en de tuin onderhouden. Ben je creatief, dan kan je allerlei creatieve activiteiten doen, zoals kaarsen maken, textiel bewerken en werken in een expositieruimte. Bij dagbesteding Nijkerk kun je sporten en bewegen en werken in wasserij of de schoonmaak. Bij sommige locaties kun je ook snoezelen, muziek luisteren en naar een belevingstheater. Tot slot heeft Philadelphia Amersfoort een online platform voor digitale dagbesteding. Je kunt er cursussen volgen naast jouw fysieke werk en dagbesteding. Je leert bijvoorbeeld vlogs maken, interviews houden en apps maken. Alle activiteiten bij dagbesteding Nijkerk worden afgestemd op jouw interesses en mogelijkheden. 

Verschillende vormen van dagbesteding Nijkerk

De locaties van dagbesteding Nijkerk richten zich op uiteenlopende doelgroepen: mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB), ernstig meervoudige beperking (EMB) en een afstand tot de arbeidsmarkt. Afgestemd daarop wordt de dagbesteding in verschillende vormen geboden.

Belevingsgerichte dagbesteding: De dagbestedingslocatie waar je kunt snoezelen en die een belevingstheater heeft, geeft belevingsgerichte dagbesteding. Dat is gericht op het stimuleren van de zintuigen van mensen met een ernstig meervoudige beperking of ouderen. Voor hen is die stimulatie namelijk belangrijk. 

Arbeidsmatige dagbesteding: Voor mensen die nog niet toe zijn aan een betaalde baan is arbeidsmatige dagbesteding in Nijkerk een goede stap. Met begeleiding en in een beschermde omgeving ga je aan het werk. Zo leer je hoe het is om te werken en kan je jouw talenten ontdekken. Bovendien geeft het je al de structuur die werken ook biedt. 

Leer/werktrajecten: Ben je al redelijk zelfstandig en toe aan meer verantwoordelijkheid? Ga dan voor een leer/werktraject bij dagbesteding Nijkerk. In dit traject word je begeleid en doe je werkzaamheden op jouw tempo en niveau. Hierdoor leer je echt een vak kennen en hoe het is om te werken. Je leert vaardigheden en ontdekt nog meer talenten van jezelf. Philadelphia ontwerpt haar leer/werktrajecten zelf, speciaal voor mensen met een beperking. 

Dagbesteding Nijkerk bij Philadelphia

Zoals gezegd staat jouw ontwikkeling centraal bij dagbesteding Nijkerk van Philadelphia. De locatie waar je naartoe gaat, de vorm van de dagbesteding en de activiteiten die je doet, worden allemaal op jouw ontwikkeling afgestemd. Daardoor kan je alles op jouw niveau en tempo doen. Om jou zo goed mogelijk te leren kennen, gaan we voor de start met jou en jouw familie hierover in gesprek.

Ben je benieuwd geworden naar de locaties van dagbesteding Nijkerk en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons cliëntbureau. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden en met je meedenken.