Dagbesteding in Leusden


Woon je in Leusden en wil je graag een fijne dagbesteding die precies op jouw ontwikkeling aansluit? Dan zit je bij dagbesteding Leusden van Philadelphia goed. Jouw talenten en vaardigheden staan namelijk centraal bij het vormgeven van jouw dagbesteding in Leusden. Je kunt er doen wat je leuk vindt, nieuwe talenten ontdekken en vaardigheden ontwikkelen. Er is een ruime keuze aan activiteiten. Die worden in verschillende vormen op verschillende locaties geboden. Daardoor is er altijd een activiteit die op jou aansluit. 


Activiteiten bij dagbesteding Leusden


Philadelphia heeft twee dagbestedingslocaties in Leusden en nog een aantal locaties in de plaatsen om Leusden heen, zoals Amersfoort, Veenendaal en Putten. De locaties van dagbesteding Leusden zijn De Hoeve en Boerderij Groot Schutterhoef.  De Hoeve is een locatie waar dagbesteding wordt geboden aan mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze kunnen er dagbestedingsactiviteiten doen, maar ook een leer/werktraject volgen. Bij Boerderij Groot Schutterhoef kunnen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) of ernstig meervoudige beperking (EMB) allerlei leuke activiteiten doen. Het is een intensieve woonlocatie waar aan de bewoners ook dagbesteding wordt geboden. Je kunt er uiteenlopende activiteiten doen, zoals muziek luisteren, naar het bos gaan en snoezelen. 


Verschillende vormen van dagbesteding Leusden


De dagbesteding in Leusden is er voor veel verschillende mensen. Zo richt het zich op mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), maar ook op mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Om aan te sluiten op deze verschillende doelgroepen wordt de dagbesteding in Leusden in verschillende vormen geboden.

 

Belevingsgerichte dagbesteding: Allereerst is er belevingsgerichte dagbesteding. Dat wordt geboden op Boerderij Groot Schutterhoef. Voor mensen met een ernstig meervoudige beperking en ouderen is het belangrijk dat zij sociaal en mentaal actief blijven. Daarvoor kunnen zij bij belevingsgerichte dagbesteding terecht. Je kunt er bijvoorbeeld muziek luisteren of snoezelen.

 

Arbeidsmatige dagbesteding: Als je nog niet toe bent aan een betaalde baan en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken, is arbeidsmatige dagbesteding iets voor jou. Je ervaart er al wel de structuur die werken biedt en leert er hoe het is om te werken, maar hier wordt je nog intensief in begeleid. 


Leer/werktrajecten: Tot slot kan het zijn dat je al wel erg zelfstandig bent en later graag een betaalde baan zou willen hebben. Bij dagbesteding Leusden kun je daarvoor een leer/werktraject volgen. Dit traject is speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking. Je leert daarmee echt een vak en ervaart hoe het is om te werken. Dat kan je geheel op eigen niveau en tempo doen.


Dagbesteding Leusden bij Philadelphia


Bij Philadelphia vinden we het belangrijk dat jouw activiteiten en werkzaamheden worden afgestemd op jouw ontwikkeling en talenten. Daardoor sluit het aan op jouw tempo en niveau. Dat zorgt ervoor dat je plezier haalt uit de dagbesteding en op jouw tempo nieuwe vaardigheden ontwikkelt. Wil je meer informatie over de activiteiten, locaties en/of vormen van dagbesteding Leusden? Neem dan contact op met ons cliëntbureau. Ons cliëntbureau beantwoordt graag al jouw vragen.