Dagbesteding in Kampen

Een fijne (werk)dag voor jou: dat is wat we met dagbesteding Kampen willen bereiken. Je doet activiteiten en werkzaamheden die passen bij jouw niveau en tempo. Daarbij mag je doen wat je leuk vindt en wat je al goed kan, maar kan je ook nieuwe activiteiten uitproberen. Je leert hiermee jouw talenten kennen en ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Kortom, bij dagbesteding Kampen staat jouw ontwikkeling én plezier maken centraal. 

Activiteiten bij dagbesteding Kampen

Woon je in Kampen en wil je graag naar een fijne, gezellige en leerzame dagbesteding? Philadelphia heeft twee locaties voor dagbesteding in Kampen en nog meerdere locaties in de omliggende plaatsen, zoals IJsselmuiden, ‘s Heerenbroek en Zwolle. De twee locaties in Kampen zijn Kwekerij de Stormgieter en WerkKracht15. 

Kwekerij de Stormgieter is een dagbestedingslocatie voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking (LVB en VB). Je kunt er verschillende werkzaamheden doen, zoals de planten en de dieren verzorgen, creatieve producten maken en in de winkel helpen. Er is een grote tuin en een boomgaard waar je kunt werken en fruit kunt plukken en de dagbesteding heeft allerlei dieren.

Bij WerkKracht15 werken mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Je kunt er lichte arbeids- en seriematige handelingen doen. Zo kan je er werken in de kaarsenmakerij, het werkstation waar je zelfstandig kunt werken, het werkstation waar je begeleid wordt, het klussenteam, De Strijk en Compu All. De Strijk is een werkplek waar je activiteiten kunt doen die te maken hebben met de was doen en bij Compu All werk je met computers en andere ICT-apparaten. 

Verschillende vormen van dagbesteding Kampen

De dagbesteding in Kampen is bedoeld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB), eventueel met een lichamelijk beperking en mensen met een verstandelijke beperking (VB). Naast de verschillende activiteiten die je op de dagbestedingslocaties kunt doen, wordt dagbesteding in Kampen ook in verschillende vormen geboden: 

Arbeidsmatige dagbesteding: Wil je al graag leren hoe het is om te werken, maar ben je nog niet toe aan een echte, betaalde baan? Dan is arbeidsmatige dagbesteding wat voor jou. Het helpen in de winkel van Kwekerij de Stormgieter is daar een voorbeeld van. Onder begeleiding leer je hoe het is om te werken en ervaar je de structuur die werk biedt. 

Leer/werktrajecten: Ben je al wel redelijk zelfstandig en wil je graag ergens aan het werk gaan? Dan is een leer/werktraject iets voor jou. Tijdens zo’n traject leer je nog meer over hoe het is om te werken en leer je echt een vak. De leer/werktrajecten worden door Philadelphia ontwikkeld en zijn er speciaal voor mensen met een beperking. Je wordt erbij begeleid en volgt het traject op jouw tempo en niveau.

Dagbesteding Kampen bij Philadelphia

Bij dagbesteding Kampen staat jouw ontwikkeling centraal. We willen de dagbesteding namelijk zo goed mogelijk op jouw talenten, vaardigheden en wensen aan laten sluiten. Van daaruit kan je steeds meer vaardigheden ontwikkelen en kunnen wij jou zo goed mogelijk begeleiden. Ook kan je hierdoor doen wat jij het leuk vindt en waar jij goed in bent. Daarom gaan we, voordat je start bij dagbesteding Kampen, met jou en jouw familie hierover in gesprek. 

Wil je weten welke vorm van dagbesteding Kampen bij jou past of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met ons cliëntbureau. Zij praten graag met je hierover verder.