Dagbesteding in Gorinchem

Op jouw eigen tempo plezier maken en jezelf ontwikkelen? Dat kan bij dagbesteding Gorinchem. In een veilige omgeving kan jij er achter komen wat jij leuk vindt om te doen en kan je jouw talenten ontdekken. Door leuke activiteiten te doen of te leren hoe het is om te werken, leer je nieuwe (sociale) vaardigheden. Je wordt hierin begeleid en als het kan, mag je veel zelfstandig doen.  We vinden het belangrijk dat je een fijne dag hebt bij dagbesteding Gorinchem en dat je doet wat bij jou past. Daarom kijken we samen met jou naar welke vorm en locatie van dagbesteding Gorinchem op jou aansluiten. 

Activiteiten bij dagbesteding Gorinchem

Dagbesteding Gorinchem wordt op drie hele verschillende locaties geboden. De eerste locatie is Onder^Dak, een werk- en dagbestedingslocatie voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking. Het is een rustige en gezellige dagbesteding waar je kunt koken, knutselen, zingen, bewegen en spelletjes doen. 

De tweede dagbestedingslocatie is Bij de Buren. Dat is een locatie voor dagbesteding voor ouderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Je kunt er op jouw eigen niveau leren om in de horeca of dienstverlening te werken en kunt er, onder leiding van een sportcoach, sport- en spelactiviteiten doen. 

Tot slot is er het Natuurcentrum. Dat is een locatie voor dagbesteding in Gorinchem voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking (LVB/VB) en een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier kan je onder begeleiding in het Natuurcentrum aan het werk. Je kunt er bijvoorbeeld werken in de dierenverzorging, horeca en administratie. Je werkt ook samen met mensen die geen beperking hebben. Dat maakt het een dynamische en unieke plek waar je veel kunt leren!

De vormen van dagbesteding Gorinchem

De drie locaties voor dagbesteding in Gorinchem zijn er speciaal voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking (EVB), verstandelijke beperking (VB) en lichte verstandelijke beperking (LVB). Voor iedereen is er een passende dagbesteding, doordat het op verschillende manieren en in meerdere vormen wordt geboden:

Arbeidsmatige dagbesteding in Gorinchem: Ben je nog niet toe aan een betaalde baan, maar wel aan meer structuur die het aan jouw dag geeft? Dan is een arbeidsmatige dagbesteding in Gorinchem wat voor jou. Je leert er op jouw tempo en niveau hoe het is om te werken en leert zo nieuwe vaardigheden aan. Je zult jouw talenten ontdekken en merken dat je het bijvoorbeeld heel leuk vindt om in de horeca te werken. Arbeidsmatige dagbesteding wordt geboden op de locaties Bij de Buren en Natuurcentrum.

Vrijwilligerswerk bij dagbesteding Gorinchem: Kan je al goed zelfstandig werken? Dan is vrijwilligerswerk bij dagbesteding Gorinchem misschien wel wat voor jou. Je krijgt daarbij al meer verantwoordelijkheden en kunt jezelf nog verder ontwikkelen.

Leer/werktrajecten bij dagbesteding Gorinchem: Met een leer/werktraject leer je een specifiek vak en ga je wennen aan hoe het is om te werken. De leer/werktrajecten bij Philadelphia worden speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking. 

Dagbesteding Gorinchem bij Philadelphia

Wij vinden het van belang dat jouw talenten en ontwikkeling centraal staan. We willen de dagbesteding daar zo goed mogelijk op aansluiten en daarom gaan we van tevoren met jou en jouw familie hierover in gesprek. Wil je meer weten over de vormen van dagbesteding Gorinchem en wat dit voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op met ons cliëntbureau