Dagbesteding in Dordrecht

Dagbesteding Dordrecht is de plek waar jij jouw talenten kunt ontdekken. We hebben een ruim aanbod aan activiteiten en bieden je de mogelijkheid om deze uit te proberen. Zo kom jij erachter waar jij goed in bent én wat je leuk vindt om te doen. Plezier maken vinden we bij dagbesteding Dordrecht erg belangrijk. Je doet de activiteiten op jouw tempo en niveau. Zo kan jij jouw talenten optimaal benutten en je verder ontwikkelen.

Er zijn drie locaties waar dagbesteding in Dordrecht wordt gegeven. Daarnaast zijn er ook locaties te vinden in dichtbijgelegen plaatsen, zoals in Sliedrecht en Bleskensgraaf. 

Dagbesteding activiteiten bij Philadelphia

Er is een scala aan activiteiten die je kunt doen bij dagbesteding Dordrecht. Denk aan werken in het tuinonderhoud of de was- en strijkservice. Je kunt helpen in het kantoor of de bediening. Bij alle activiteiten kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Daardoor kun je kiezen wat jij het leukst vindt om te doen. Natuurlijk kan je ook creatieve activiteiten doen bij dagbesteding Dordrecht. We knutselen, verven of breien er graag. 

Welke vormen van dagbesteding in Dordrecht zijn er?

Naast dat we meerdere locaties en een ruim aanbod aan activiteiten hebben, bieden we de dagbesteding ook in vier vormen. Zo kunnen we het beste op iedereen aansluiten. De dagbesteding in Dordrecht geven we namelijk aan mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijk beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt. De vier vormen zijn:

Belevingsgerichte dagbesteding in Dordrecht: Voor ouderen en mensen met dementie is het van belang om sociaal actief te blijven. Daarnaast moeten mensen met een ernstig meervoudige beperking regelmatig geprikkeld worden. Hun zintuigen moeten gedurende de dag gestimuleerd blijven. Daar richt de belevingsgerichte dagbesteding in Dordrecht zich op. We bieden hierbij activiteiten die aangepast zijn op de individuele behoeften van elke persoon.

Arbeidsmatige dagbesteding in Dordrecht: Wil je graag activiteiten doen die jou de structuur van een baan bieden, maar ben je nog niet toe aan betaald werk. Arbeidsmatige dagbesteding in Dordrecht is dan zeer geschikt voor jou. Je doet er nuttige en leuke activiteiten in een vertrouwde omgeving. Daardoor ontdek je jouw talenten en leer je nieuwe vaardigheden.

Werken als vrijwilliger bij dagbesteding Dordrecht: Ben je toe aan meer verantwoordelijkheid dan je krijgt bij arbeidsmatige dagbesteding? Dan kan je als vrijwilliger aan het werk bij dagbesteding Dordrecht. Je gaat meer zelfstandig aan het werk op een plek die jou goed past en wordt begeleid door een begeleider van Philadelphia.

Leer/werktrajecten op een dagbestedingslocatie in Dordrecht: Wil je echt een vak leren, zodat je uiteindelijk betaald werk kan doen? Dat kan met een leer/werktraject. Philadelphia heeft deze trajecten speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking.

Dagbesteding Dordrecht bij Philadelphia

Bij Philadelphia vinden we het van belang dat jouw talenten en ontwikkeling centraal staan bij de dagbesteding in Dordrecht. De activiteiten moeten op jou aansluiten, zodat jij optimaal kunt ontwikkelen. Daarvoor staan we in nauw overleg met jou en jouw familie. Wil je meer weten over dagbesteding Dordrecht? Ons cliëntbureau kan je er alles over vertellen. Neem voor vragen gerust contact met hen op.