Dagbesteding in Dalfsen

Bij dagbesteding Dalfsen leer jij jouw talenten kennen en kan jij je ontwikkelen op jouw eigen tempo. Op drie locaties worden verschillende vormen van dagbesteding in Dalfsen geboden. Je hebt daardoor de keuze in wat je leuk vindt om te doen en wat het beste bij jou past. Vanuit structuur, regelmaat en rust kan jij ontdekken waar jij plezier uit haalt en waar jij goed in bent. Daarbij vinden we het belangrijk dat jij een fijne werkdag hebt.

De activiteiten van dagbesteding Dalfsen

Dagbesteding in Dalfsen wordt op drie locaties gegeven. Allereerst is er de dagbesteding bij woonlocatie de Veldwachterstraat. Bewoners van deze woonlocatie kunnen hier leuke activiteiten doen met begeleiders en vrijwilligers. 

De tweede locatie is Natuurboerderij Lindehoeve. Je kunt er voor de dieren zorgen, in de stallen werken, meehelpen met het verbouwen van gewassen, planten en bomen of met hout aan de slag. Je wordt hierin begeleid en geholpen als dat nodig is.  

Tot slot is er het Leerwerkcentrum Vechtdal. Hier wordt dagbesteding in Dalfsen geboden aan (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en licht verstandelijke beperking. Je kunt er verschillende dingen doen en kunt er echt aan de slag gaan. Met jouw begeleider maak je afspraken over jouw leerdoelen, je gaat oefenen en mogelijk kan je stagelopen bij een bedrijf of trainingsplaats. Ook kan je hier terecht als je nog niet weet wat je leuk vindt. Tot slot zijn er verschillende ruimtes waar je creatieve activiteiten kunt doen, zoals schilderen.

Vormen van dagbesteding in Dalfsen

De dagbesteding in Dalfsen is er voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking (LVB) of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Op de verschillende locaties worden ook verschillende vormen van dagbesteding gegeven. Op deze manier kan geheel op jou worden aangepast.

Arbeidsmatige dagbesteding in Dalfsen: Als je nog niet toe bent aan betaald werk, maar wel structuur in je dag wilt, dan is dit voor jou een fijne vorm van dagbesteding. Je leert om te werken en wordt daarin begeleid. Je ontdekt jouw talenten en ontwikkelt vaardigheden. 

Werken als vrijwilliger bij dagbesteding Dalfsen: Ben je al best zelfstandig, dan wil je mogelijk wat meer verantwoordelijkheden. Je kunt daarvoor als vrijwilliger bij dagbesteding Dalfsen gaan werken. Natuurlijk word je hier nog steeds in begeleid.

Leer/werktrajecten op een dagbestedingslocatie in Dalfsen: Wil je leren hoe het is om te werken of echt een vak gaan leren? Dan is een leer/werktraject erg geschikt voor jou. Het traject wordt speciaal op maat ontwikkeld.

Dagbesteding in Dalfsen bij Philadelphia

Voor het vormgeven van de dagbesteding, houden wij rekening met jouw talenten en ontwikkeling. We volgen continu jouw tempo en doen wat jij leuk vindt. Van tevoren praten we hier met jou en jouw familie over. Wil je meer weten over wat dagbesteding in Dalfsen voor jou kan betekenen? Je kunt gerust contact opnemen met ons cliëntbureau. Ze helpen jou graag verder!