Onze professionals zijn zich bewust van de kwetsbare situatie waar ze zich op dit moment in bevinden. Juist voor mensen in de zorg is het fijn om te weten of je wel of niet besmet bent met het coronavirus. De testen zijn schaars en niet iedereen kan getest worden. Daarom maken professionals bij Philadelphia gebruik van de OLVG Corona Check. Met deze app kan gemeten worden of er mogelijk sprake is van een besmetting. Ook is er een speciaal testbeleid opgesteld. Zorgmedewerkers met symptomen van het coronavirus kunnen sneller getest worden.

Blijven besmette begeleiders werken?

Om te zien of iemand kan blijven werken hebben we een stappenplan opgesteld. Dit stappenplan is gemaakt op basis van de RIVM-richtlijnen. Zo zorgen we ervoor dat zowel de mensen die door Philadelphia worden ondersteund als de mensen die werkzaam zijn zoveel mogelijk beschermd zijn tegen besmetting.

Mensen die meer dan 38 graden koorts hebben blijven thuis tot dat ze 24 uur koortsvrij zijn. In andere gevallen bekijken we zorgvuldig per situatie of het bijvoorbeeld nodig is om werkzaamheden aan te passen. Als het voor de continuïteit van zorg belangrijk is dat iemand toch komt werken, dan houden we rekening met extra maatregelen.

Wanneer gebruiken we beschermende materialen?

Beschermende materialen en mondkapjes zijn alleen nodig als iemand met het coronavirus is besmet. Of als iemand verdacht wordt besmet te zijn met het coronavirus. We volgen dan de richtlijnen van het RIVM. Philadelphia heeft voldoende beschermende materialen op voorraad. Begeleiders weten hoe en wanneer ze de materialen moeten inzetten.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan iemand worden getest op het coronavirus?

Het testbeleid verschilt per GGD-regio in Nederland. Zorgmedewerkers met symptomen van het coronavirus kunnen sneller getest worden, hier is een speciaal testbeleid voor ontwikkeld.

Bekijk ook

Zoekopties