Onze professionals zijn zich bewust van de kwetsbare situatie waar ze zich op dit moment in bevinden.  

Blijven besmette begeleiders werken?

Medewerkers met corona-gerelateerde klachten en medewerkers die positief getest zijn op het coronavirus blijven thuis. 

Wanneer gebruiken we beschermende materialen?

Naast alle hygiënemaatregelen, houden we op elke woon-, dagbesteding- of werklocatie 1,5 meter afstand. Als dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij de behoefte van cliënten aan nabijheid of persoonlijke verzorging) dan dragen onze medewerkers een mondneusmasker van het type IIR. Het risico op besmetting wordt hiermee zowel voor de cliënt als voor de medewerker beperkt. Alleen wanneer dit echt niet wenselijk is voor de juiste zorg, kan hiervan worden afgeweken. Als je hierover vragen hebt kun je overleggen met de medewerkers.

Als een cliënt dat prettig vindt, dan kan hij of zij ook een masker gebruiken. Dit is alleen bedoeld voor de situaties waar er onvoldoende afstand kan worden bewaard. De maskers zijn op de locatie beschikbaar.

Als je op bezoek komt bij een woonlocatie, dan verzoeken wij je om ook een masker te dragen als de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Deze zijn beschikbaar bij elk bezoek. Het masker is voor eenmalig gebruik.

Philadelphia heeft voldoende beschermende materialen op voorraad. Begeleiders weten hoe en wanneer ze de materialen moeten inzetten.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan iemand worden getest op het coronavirus?

Het testbeleid verschilt per GGD-regio in Nederland. Zorgmedewerkers met symptomen van het coronavirus kunnen sneller getest worden, hier is een speciaal testbeleid voor ontwikkeld.

Bekijk ook

Zoekopties