Richtlijnen voor vervoer

Binnen Philadelphia volgen we het vervoersbeleid van het RIVM, de VGN en Koninklijk Nederlands Vervoer. Op basis daarvan hanteren we binnen Philadelphia de volgende uitgangspunten: 

Wanneer iedereen van de inzittenden de gelegenheid heeft gehad om zich volledig te laten vaccineren en de infectiedruk laag is, kunnen de richtlijnen gelijkgesteld worden aan het openbaar vervoer. Dit betekent dat cliënten naast elkaar in de bus kunnen plaats nemen. Wel moet iedereen in het vervoersmiddel een medisch mondkapje dragen. Dit geldt in het algemeen voor alle cliënten die bij Philadelphia of bij een andere zorginstelling wonen.

Als er één of meer inzittenden niet in een instelling wonen, geldt de regel dat er in de bus tussen de cliënten een plek vrij gehouden moet worden.

Geen vervoer mogelijk indien

Cliënten waar sprake is van één van de volgende situaties, kunnen niet naar de dagbesteding en niet worden vervoerd:

  • Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)
  • Verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid
  • Cliënt heeft huisgenoot/huisgenoten met koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid
  • Wanneer, vanuit overleg met de GGD en/of verpleegkundig team, bij een positief geteste medewerker op corona is besloten dat quarantaine van de woonlocatie noodzakelijk is. 

De verantwoordelijkheid om dit voor vertrek te controleren ligt bij de woonlocatie of bij de familie als de cliënt thuis woont.