Ouders en verwanten van een kind met een beperking hebben vaak behoefte aan extra ondersteuning. Via Sophi, een digitale ontmoetingsplek ontwikkeld door Philadelphia Zorg, kunnen ouders en verwanten verhalen delen, herkenning vinden en tips uitwisselen. En als er behoefte toe is, kunnen ze in gesprek met een zorgprofessional.

Een luisterend oor tussen 9 en 17.30 uur 

Op Sophi is elke dag tussen 9 uur 's ochtends tot 17.30 uur 's avonds een luisterend oor te vinden. Zorgmensen met een schat aan levenservaring staan klaar om met ouders en verwanten in gesprek te gaan. Over de dilemma’s en de zorgen van nu. 

‘Kennis beschikbaar stellen’

Philadelphia heeft veel experts in huis die hun kennis combineren met de vraag hoe zo gewoon mogelijk te kunnen leven. Dat vinden we heel belangrijk voor mensen met een verstandelijke beperking; gewoon meedoen is zo belangrijk. Daarom stellen we onze kennis beschikbaar aan ouders die hier behoefte aan hebben.

Voor alle ouders, met of zonder indicatie

Om toegang te krijgen tot het platform is het niet nodig cliënt te zijn van Philadelphia; Sophi is vrij toegankelijk. Ook is er geen indicatie nodig om de diensten af te nemen die er worden aangeboden. Op dit moment is er de mogelijkheid om een één-op–één gesprek te voeren met een zorgprofessional van Philadelphia of om samen met een aantal andere ouders een videogesprek te houden, eveneens begeleid door een zorgprofessional. 

Bekijk ook

Zoekopties