Onze professionals zetten zich elke dag in om mensen met een beperking te ondersteunen bij een prettig leven. Dat blijft in deze onzekere tijd onveranderd. Wij snappen dat de maatregelen een ontwrichtende werking kunnen hebben en doen er zoveel als mogelijk aan om uw familielid in deze tijd te ondersteunen.

Als de omstandigheden het toestaan dan zetten wij het dagelijks leven op de locaties zoveel het kan voort. Op locaties waar geen besmettingen zijn is het prima mogelijk om bijvoorbeeld een ommetje te maken en met elkaar te eten in de woonkamer. Door middel van DigiContact kunnen wij ook elektronisch passend ondersteuning bieden. Wij bekijken per situatie wat de beste aanpak is en houden ook in deze tijden zeggenschap en medezeggenschap hoog in het vaandel.

Medische alertheid

Juist in deze onzekere tijd is medische alertheid van belang. Een belangrijke vraag die begeleiders zich daarom elke dag stellen is: hoe gaat het nu?

Als een begeleider vermoedt dat er sprake is van een coronabesmetting dan zal er extra aandacht worden besteed aan het in de gaten houden van: de ademhalingsfrequentie,  lichaamstemperatuur, bloeddruk, hartslag en saturatie. Omdat we weten dat de metingen van mensen met een beperking regelmatig afwijken zorgen we ervoor dat we een standaardmeting  in beeld hebben. Zo kunnen we het snel opmerken wanneer er sprake is van een afwijking.

Verpleegkundig team

Philadelphia heeft een speciaal verpleegkundig team opgericht. Begeleiders kunnen 24/7 contact opnemen met dit team voor advies. Als er een vermoeden bestaat van een coronabesmetting dan kan het verpleegkundig team snel afspraken maken met de GGD.

Hallo Thuis! en Sophi

Omdat dag- en werkbesteding wegvalt zitten veel mensen thuis. Om deze mensen te vermaken en informeren zijn we Hallo Thuis! gestart. Op Hallo Thuis! zijn dagelijks uitzendingen te bekijken toegespitst op de mensen die wij ondersteunen. Ook hebben we de digitale ontmoetingsplek Sophi gecreëerd. Een online plek speciaal voor ouders of verwanten van mensen met een beperking.

Bekijk ook

Zoekopties