Onze professionals zetten zich elke dag in om mensen met een beperking te ondersteunen bij een prettig leven. Dat blijft in deze tijd onveranderd. Wij snappen dat de maatregelen vervelend kunnen zijn en doen er alles aan om uw familielid in deze tijd te ondersteunen. Wij bekijken per situatie wat de beste aanpak is en houden ook in deze tijden zeggenschap en medezeggenschap hoog in het vaandel.

Medische alertheid

Juist in deze onzekere tijd is medische alertheid van belang. Een belangrijke vraag die begeleiders zich daarom elke dag stellen is: hoe gaat het nu?

Als een begeleider vermoedt dat er sprake is van een coronabesmetting dan zal er extra aandacht worden besteed aan het in de gaten houden van: de ademhalingsfrequentie,  lichaamstemperatuur, bloeddruk, hartslag en saturatie. Omdat we weten dat de metingen van mensen met een beperking regelmatig afwijken zorgen we ervoor dat we een standaardmeting  in beeld hebben. Zo kunnen we het snel opmerken wanneer er sprake is van een afwijking.

Verpleegkundig team

Philadelphia heeft een speciaal verpleegkundig team. Begeleiders kunnen 24/7 contact opnemen met dit team voor advies. Als er een vermoeden bestaat van een coronabesmetting dan denkt het verpleegkundig team mee en ondersteunt de begeleiders bij het leggen van contact met huisarts en/of GGD. 

Hallo Thuis! en Sophi

Tijdens de eerste lockdown kwamen veel mensen thuis te zitten. Om hen te vermaken en te informeren zijn we Hallo Thuis! gestart. Op Hallo Thuis! zijn programma's te bekijken toegespitst op de mensen die wij ondersteunen. Ook nu nog maken we mooie, leuke en interessante programma's voor de doelgroep. We hebben ook de digitale ontmoetingsplek Sophi gecreëerd. Een online plek speciaal voor ouders of verwanten van mensen met een beperking.

Bekijk ook

Zoekopties