Bezoek

  • Het ontvangen van bezoek loopt gelijk met de rest van de maatschappij. Als het aantal bezoekers thuis wordt uitgebreid, dan geldt dat ook op onze locaties. We vragen u om in de openbare binnenruimtes 1,5 meter afstand te houden. Het dragen van een mondkapje is nodig wanneer er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden.  
    Op de eigen kamer van een volledig gevaccineerde bewoner, is het dragen van een mondkapje en het afstand houden niet meer verplicht. We vragen u dan bij voorkeur zelf ook volledig gevaccineerd te zijn of u te laten testen voorafgaand aan het bezoek.
  • Bezoek van kinderen tot en met 12 jaar is hiervan uitgezonderd.
  • Ook kan een bewoner natuurlijk zelf bij iemand op bezoek gaan. Of bijvoorbeeld logeren bij familie. Het is wel belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Dat betekent 1,5 meter afstand en vaak handen wassen. Als iemand in de familie klachten heeft, dan is het noodzakelijk dat de cliënt thuisblijft.
> lees op de website van het RIVM meer over de algemeen geldende coronamaatregelen

 

Waar moet u als bezoeker rekening mee houden?


Kom niet als u klachten heeft!

Vertoont u klachten van het coronavirus? Zoals: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademhalen of koorts. Kom dan niet op bezoek. Wacht tot u 48 uur koortsvrij bent en ten minste 24 uur klachtenvrij bent voordat u een bezoek plant. Als u op locatie komt dan vragen we u naar uw gezondheid.  

Hoe gaan we om met bezoek als ...

een cliënt op locatie besmet is met het coronavirus?

Als een cliënt besmet is met het coronavirus dan treden isolatie en quarantaine maatregelen in werking. In dat geval geldt er een algemeen bezoekverbod voor iedereen die in de woning woont. Dit blijft geldig tot het moment dat deze cliënt minimaal 48 uur klachtenvrij is.

> lees meer over isolatie en wat we doen als er sprake is van een besmetting

 


iemand mogelijk besmet is met het coronavirus?

Als een cliënt of een medewerker op locatie mogelijk besmet is met het coronavirus dan ontvangen we in het algemeen geen bezoek en maken we individuele afspraken hierover. Dit blijft gelden tot we zeker weten of er sprake is van een daadwerkelijke besmetting.
> lees meer over quarantaine en wat we doen bij een mogelijke besmetting


een medewerker op locatie besmet is met het coronavirus?

Als een besmette medewerker contact heeft gehad met de bewoners van een locatie dan treden voor deze bewoners quarantaineregels in werking tot maximaal 10 dagen na het contact.
De vaccinatiestatus (immuun of niet-immuun) bepaalt de duur van de regels. De medewerkers van de locatie kunnen u nader informeren.

> lees wat we doen als een medewerker besmet is

Vragen over bezoek

Tot wanneer gelden deze maatregelen?

We weten niet precies hoe de huidige situatie zich ontwikkelen zal. Natuurlijk blijven we het liefste bouwen aan mogelijkheden. Ook kan het zijn dat de overheid de versoepeling in de maatregelen terugdraait. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van een nieuwe piek van besmettingen. In dat geval zullen wij onze bezoekregeling herzien. Als er iets belangrijks verandert in onze maatregelen dan informeren wij u hierover. De laatste informatie is altijd terug te vinden op onze website.


Bekijk ook