Wonen in een veilige omgeving

Op een beschermde woonlocatie woon je zo zelfstandig mogelijk.

Neem contact met ons op

Beschermd wonen bij Philadelphia

Soms kan het lastig zijn om voor jezelf te zorgen. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van gedragsproblemen of van psychische problemen. Beschermd wonen bij Philadelphia kan dan voor jou misschien een goede optie zijn.

Wat is beschermd wonen?

Als je beschermd woont dan woon je zo zelfstandig als mogelijk en krijg je bescherming en onvoorwaardelijke steun van onze professionele begeleiders. Wij hebben speciale locaties waar je veilig kunt wonen in een rustige omgeving. Je kunt op deze locaties ook behandeling krijgen als je dat nodig hebt.

Je hebt dan je eigen kamer of appartement. Ook is er een gezamenlijke huiskamer. Hier kun je samen komen met jouw huisgenoten. Bijvoorbeeld om gezellig met elkaar te koken en te eten. Jij bepaalt zelf wat je graag samen met anderen doet en wat je liever alleen wilt doen.

Begeleiding op maat

Als je beschermd woont dan is er altijd een deskundige begeleider in de buurt. Zodat je hulp kunt krijgen wanneer je dat nodig hebt. Wij bekijken samen met jou waar jij behoefte aan hebt. We kunnen je bijvoorbeeld ondersteunen bij het vinden van werk of dagbesteding. Zodat je kunt doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

We vinden het belangrijk dat je ruimte hebt om nieuwe dingen te proberen. Zo kun je muziek maken of een nieuwe sport uitproberen. Graag kijken we samen met jou naar jouw wensen en naar de mogelijkheden. Zodat jij kunt leven zoals jij dat wilt.

Voor wie is beschermd wonen?

Voor beschermd wonen is altijd een indicatie nodig. De meeste mensen die bij ons beschermd wonen hebben een lichte verstandelijke beperking met daarbij bijvoorbeeld autisme of psychiatrische problemen. Als je niet zeker weet of je over de juiste indicatie beschikt neem dan gerust contact met ons op. Wij bekijken samen met jou wat voor jou belangrijk is. Ons cliëntbureau kan jou helpen met de indicatie en weet ook of er een wachtlijst is bij de locatie waar jij graag zou willen wonen.

Beschermd wonen bij jou in de buurt

Wil je weten of je bij jou in de buurt beschermd kunt wonen? Kijk in onze locatiegids om te zien welke locaties er zijn.

 

Vragen

Zoeken in de veelgestelde vragen?


Zoek een locatie