Begeleid wonen

Een eigen kamer of appartement en begeleiding die je nodig hebt?

Direct naar de locatiegids

Wonen met begeleiding bij Philadelphia

Je wilt zo zelfstandig als mogelijk wonen, maar je hebt soms wel wat ondersteuning nodig. In dat geval kan wonen met begeleiding op een groepslocatie van Philadelphia iets voor jou zijn.

Wat is begeleid wonen?

Als je bij een woonlocatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Er is ook een gezamenlijke huiskamer voor jou en je huisgenoten. Als je dat wilt kun je hier samen komen met jouw huisgenoten. Bijvoorbeeld om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken. Of om te koken en gezellig samen te eten. Jij bepaalt zelf wat je graag met anderen doet en wat je liever alleen wilt doen.

Er zijn altijd professionele begeleiders in de buurt. Zij kunnen jou helpen en ondersteunen als je dat nodig hebt. Ook helpen ze jou om nieuwe dingen te proberen. Zodat je kunt ontdekken wat je talenten zijn en wat je leuk vindt om te doen. Zo kun jij je zo goed als mogelijk ontwikkelen.

Meedoen in de samenleving

Natuurlijk kunnen jouw vrienden en familie bij jou op bezoek komen wanneer je dat wilt. Of je kunt bij hen langs gaan. Onze woonlocaties liggen vaak midden in de buurt. Dat maakt dat je veel zelf kan ondernemen: boodschappen doen en bijvoorbeeld naar de sport- of muziekvereniging. Ook bekijken we met jou of je werk of dagbesteding kunt doen dat bij je past. Zo kun je jouw dag prettig invullen.

Voor wie is wonen met begeleiding?

Voor begeleid wonen is altijd een indicatie nodig. De meeste mensen die bij ons wonen hebben een verstandelijke beperking. En wanneer je begeleiding nodig hebt bij dagelijkse dingen zoals je zelf verzorgen, boodschappen doen, koken en je appartement netjes houden.

Begeleid wonen bij jou in de buurt

Wil je weten of er bij de woonlocatie bij jou in de buurt plek is om te wonen? Ons cliëntbureau kan je vertellen of er een wachtlijst is en wat de mogelijkheden zijn. Ook kunnen wij je helpen met bijvoorbeeld de juiste indicatie. Wij bekijken samen met jou wat voor jou belangrijk is.

Vragen

Zoeken in de veelgestelde vragen?


Zoek een locatie