Vernieuwingslunch 1 december: 'Een boterham met Saskia'

Ze rolde van de ene hectische baan in de andere. Inmiddels is ze alweer even aan de slag bij Philadelphia: Saskia Baas. Woensdag is ze te gast bij de vernieuwingslunch van Innovatie & Projecten. We gaan met haar in gesprek over de toekomst. 

De toekomst kan niemand voorspellen, en dat is maar goed ook. Maar het maken van toekomstvoorspellingen is wel een van de dingen die we van een bestuurder verwachten. Dus wij zijn benieuwd: Hoe kijkt Saskia tegen de toekomst aan? Wat neemt ze mee uit haar vorige functie? En welke rol speelt technologie hierbij? 

Deze vernieuwingslunch is voor iedereen, schuif gezellig aan!

Wanneer?
Woensdag 1 december van 12.00 tot 13.00 uur.

Waar? 
Via webex meetings.

Aanmelden:
Meld je aan via innovatieprojecten@philadelphia.nl, dan ontvang je de link voor deze bijeenkomst. Je mag de link ook doorsturen naar collega’s.

rapportage in de toekomst? Wat vind jij?

De afdeling I&A houdt interviews met collega’s waarin we onder andere vragen mee te denken met digitaal werken in de toekomst. Een van de onderwerpen was spraakrapportage. Collega’s geven aan dat het zo handig zou zijn als zij naast het standaard rapporteren ook gebruik zouden kunnen maken van spraak die wordt omgezet naar tekst.

Dit maakt dat rapporteren sneller en efficiënter kan. Maar ook dat je tijdens een gesprek beter je aandacht erbij kan houden of terwijl je onderweg bent al kunt starten met rapporteren.

Praat mee!
We zijn benieuwd of spraakrapportage meer collega’s aanspreekt. Hoe denk jij hierover? Denk jij ook dat spraakrapportages de toekomst zijn? Laat gerust je reactie achter onder dit artikel. Bijvoorbeeld: ja, spraakrapportage lijkt mij handig of nee, dat zou voor mij niet werken. We zien jullie reacties graag tegemoet!

Speel jij mee met de sinterklaasbingo van Hallo Thuis?

 

Op 25 november om 19.00 uur is het zover: tijd voor bingo! En niet zomaar een bingo. Maar de enige echte sinterklaasbingo van Hallo Thuis.

Natuurlijk valt er ook tijdens deze bingo iets te winnen. Wat de prijzen zijn? Dat blijft voorlopig nog even geheim…

Meld je aan
Heb jij wel zin in een bingo? Of ken je cliënten of collega’s die dit leuk vinden? Meld je dan snel aan. Dat kan door een bericht te sturen naar 06-21656270. Veel speelplezier! 

Uitbetaling zorgbonus eind december

Vanuit de overheid zijn de subsidies binnengekomen die we hebben aangevraagd voor de zorgbonus 2021. Dat is goed nieuws, want daardoor kunnen we de bonus gaan uitbetalen! Dit zal gebeuren via de salarisuitbetaling van december.

De hoogte van de zorgbonus is deze keer € 384,71 (netto). 

Voor wie is de bonus bedoeld?
De bonus wordt uitbetaald aan zorgmedewerkers die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en minimaal 100 uren werkzaam zijn geweest in de directe cliëntondersteuning tijdens de coronaperiode. Het gaat hierbij om de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021. 

Bovenstaande geldt ook voor zzp’ers, uitzendkrachten, gedetacheerden en schoonmakers. Ook zij zullen de bonus eind december ontvangen.
 
Meer weten?
Heb je een vraag over de zorgbonus? Kijk dan op de pagina over de zorgbonus op Mijn Philadelphia. Geeft deze pagina geen antwoord op jouw vraag? Mail dan naar zorgbonus@philadelphia.nl

Overgang Leerhuis van Internet Explorer naar Chrome

Vanaf aanstaande maandag 22 november opent het Leerhuis niet meer in Internet Explorer, maar in Chrome. Hierdoor kan het gebeuren dat je kortstondig niet in het Leerhuis kan inloggen.

Waarom?
We doen dit zodat de weergave van de trainingen beter is, er minder problemen zijn met het afspelen van filmpjes en andere elementen binnen het Leerhuis.

Belangrijk
Binnen de DWO is deze aanpassing direct zichtbaar, maar als je buiten de DWO werkt, gebeurt de aanpassing van Explorer naar Chrome pas als je een keer op een locatie van Philadelphia werkt met je laptop of via de VPN verbinding hebt gemaakt.

Kom je er niet uit?
Voor vragen m.b.t. de inhoud en werking van het LMS kun je contact opnemen met de Servicedesk HR Leerhuis:
servicedesk.hr@philadelhia.nl
(033) 760 21 20

Mocht je langdurig inlogproblemen hebben, dan kun je dat voorleggen aan de ICT Servicedesk
servicedesk.ict@philadelphia.nl

Corona: Quarantainebeleid, boostervaccinatie en bezoekers

De oproep van het kabinet is om de komende tijd te doen wat we kunnen om het aantal besmettingen omlaag te brengen. Laten we onze maximale bijdrage hieraan leveren. In deze update delen we meer informatie over onder andere het quarantainebeleid, boostervaccinatie en bezoekers.

Het quarantainebeleid van Philadelphia is: 
Als een huisgenoot corona heeft, blijf je thuis en laat je je testen op dag 0 en dag 5. Ook als je bent gevaccineerd. Deze regel is voor alle medewerkers en hun huisgenoten. Voor cliënten op de woonlocatie geldt dit als ze langdurig binnen de 1,5 meter zijn geweest met de zieke huisgenoot of medewerker. Als er door personeelstekort problemen ontstaan op de werkvloer, dan kan de manager besluiten om de medewerker wel de laten werken (natuurlijk alleen als die geen klachten heeft). 

Als een zorgmedewerker een huisgenoot heeft die positief getest is op corona én geen klachten heeft zijn er twee opties:
1.    In overleg met de leidinggevende werkt de medewerker thuis (e-learnings doen, dossiers bijwerken, huis op orde zaken regelen), de medewerker laat zich testen op de dag 0 en dag 5

2.    In overleg met de leidinggevende gaat de medewerker werken en gebruikt beschermingsmiddelen, de medewerker laat zich testen op de dag 0 en dag 5

Ben je even kwijt hoe het zit over of je wel of niet mag werken? Download het document ‘Corona en criteria inzet zorgmedewerkers’  

Bezoekers en mondkapjes
Voor het ontvangen van bezoek houden we de landelijke regels aan: ontvang thuis niet meer dan 4 mensen per cliënt per dag. Houd het aantal bezoekers op locaties goed in de gaten. Er geldt een wettelijke mondneusmaskerplicht voor bezoekers van publieke binnenruimtes. Deze is er natuurlijk niet voor niets. Weeg samen met de manager af. Het afwegingskader helpt hier echt goed bij!

Thuiswerken
Voor medewerkers van de ondersteunende diensten geldt nog steeds: werk zoveel mogelijk thuis.
Lees hier meer over het thuiswerkbeleid.

Trainingen
Ontruimingsoefeningen gaan gewoon door. Het is belangrijk om deze kennis op peil te houden en te blijven oefenen. Hiervoor geldt ook: bij klachten blijf je thuis, houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje, bij binnenkomst wordt er een gezondheidscheck gedaan.
Ook de BHV trainingen gaan gewoon door. Zowel op locaties van Philadelphia als op locaties van G4S en Inprevo. Uiteraard wordt er niet getraind op locatie als er een coronabesmetting is.
Ook opleidingen en trainingen gaan door. Deze zijn vorig jaar al zo veel mogelijk omgezet naar online trainingen. Waar fysiek samenzijn nodig is, is ventileren, thuis blijven bij klachten en afstand houden de afspraak. 

AVG wetgeving en QR-code
Op een QR-code staan een aantal persoonsgegevens. Het is belangrijk om te weten dat er bij een QR-code, volgens de AVG wetgeving, niet de herleiden is om welk specifiek persoon het gaat. Philadelphia vindt dat je een QR-code niet zo maar uit handen mag geven. Want je kan daarmee wel fraude plegen door te doen alsof het zijn/haar QR-code is. Een QR-code is een individueel bewijs en moet je daarom niet uit handen geven. Daarom mogen wij geen QR-codes van cliënten verstrekken aan derden, denk hierbij aan het doorsturen via de e-mail of WhatsApp. Meer informatie over het coronabewijs vind je hier.

Corona boosterprik voor cliënten
De meeste cliënten (bewoners) van 18 jaar of ouder die bij Philadelphia wonen en een eigen huisarts hebben, komen nu als een van de eerste groepen in aanmerking voor een boostervaccinatie. 
Voor cliënten van de locaties in en om Vierhouten met een eigen medische dienst wordt informatie en toestemming geregeld door de medische dienst. 

Ook mobiele mensen vanaf 60 jaar ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Zij mogen zich laten vaccineren bij een GGD-locatie. Ze ontvangen in de loop van december en januari de uitnodiging met instructies. 

Managers hebben een stappenplan ontvangen, waarin helder beschreven staat welke route ze moeten bewandelen. Via de pagina boostervaccinatie vind je alle informatie.

Corona boosterprik voor zorgmedewerkers 
Alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder komen in aanmerking voor een boostervaccinatie. Wij hebben via onze koepelorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland VGN bericht ontvangen dat naar verwachting midden december kan worden gestart met de extra vaccinatie van zorgmedewerkers. Via welke weg je als zorgmedewerker een uitnodiging ontvangt om bij de GGD-vaccinatiestraat een boostervaccin te halen, is nog niet bekend. We informeren je zodra we meer weten. 

De spraakcomputer kent geen geheimen voor Nina

In Monnickendam vinden we een prachtige dagbestedingsplek, het Weeshuis. Het is een oud maar heel mooi monumentaal pand. Nina gaat ernaartoe met de taxi. Zij krijgt hier dagbesteding. En er is volop te doen en te beleven voor Nina. Ze is inmiddels volkomen bekend in deze omgeving, want ze komt hier al meer dan tien jaar.

Nina maakt gebruik van een spraakcomputer. Dit is erg handig als je niet makkelijk kunt praten. Stagiaire Yasmin vertelt daarover: ‘De spraakcomputer is er al heel lang. Het is een fijn hulpmiddel om elkaar te begrijpen. Maar Nina kan erg goed communiceren. Ze weet heel goed wat ze wil. Door middel van het indrukken van picto’s, waar woorden onder zitten, maakt ze duidelijk wat ze bedoelt. Toen ik Nina vroeg of ze het moeilijk vond om te werken met de spraakcomputer, antwoordde ze met ‘nee’. Toen ik haar vroeg waarom dit niet moeilijk was, wees ze met haar vinger naar de zijkant van haar hoofd. Hierop zei ik: ‘Oh, je bedoelt dat je erg slim bent en dat je er daarom erg goed mee werken kan!’. Hierop zei Nina met haar spraakcomputer ‘ja’.’

Lees het hele verhaal over Nina op Philadelphia.nl.

Open inschrijving Epilepsie 21 december Amersfoort

Als medewerker kun je te maken krijgen met cliënten met epilepsie. Wil je meer over weten over het ontstaan van epilepsie, het onderzoek ernaar en het behandelen ervan? Of heb jij vragen die je graag met de trainer wilt bespreken? Schrijf je dan in voor een open inschrijving in het LeerhuisDe eerstvolgende training staat gepland op 21 december van 12.30 – 16.30 uur in het kantoor in Amersfoort

Ga terug naar het archief