Beperkingen in onze beeldbel-omgeving Webex

Je hebt de afgelopen weken al wel gemerkt dat we problemen hebben met Webex van leverancier Cisco. De problemen houden al enige tijd aan. We onderhandelen over een oplossing, maar dit kan nog even duren.

Begin oktober is door Cisco een aanpassing gemaakt in de wereldwijde Webex-omgeving waardoor gebruikers binnen Philadelphia (maar ook bij andere klanten van Cisco) niet meer de juiste rechten toegekend krijgen. Door deze wijziging is een grote hoeveelheid gebruikers niet meer in staat om vergaderingen op te starten, te organiseren en wordt na 40 minuten iedere vergadering gestopt. We krijgen nog steeds veel meldingen bij de Servicedesk ICT.

Onderhandelen over een oplossing
Wij zijn met Cisco in gesprek over het herstellen van de functionaliteit die we in gebruik hadden. Omdat het hier om een wereldwijd systeem gaat zijn geen aanpassingen in de software te verwachten, maar onderhandelen we over de juiste licenties zonder extra kosten. Deze onderhandelingen proberen we zo snel mogelijk af te handelen.

Wat kan je doen
Webex kan je gewoon blijven gebruiken maar voorlopig blijven daar beperkingen op zitten, zoals de beperkte duur van een sessie van 40 minuten. Wat je dan doet is de sessie opnieuw opstarten. Dan krijg je weer nieuwe tijd beschikbaar. Wat je niet hoeft te doen is de Servicedesk ICT te bellen. We zijn op de hoogte van de problemen en werken aan de oplossing.

Gluren bij de buren: meld je aan!

Ook dit jaar is Philadelphia hoofdsponsor van Gluren bij de buren. Op 5 februari 2023 vindt het grootste en gezelligste huiskamerfestival plaats in 22 gemeenten in Nederland. Je kunt jouw act of locatie tot en met zondag 18 december aanmelden. 

In het concept van Gluren bij de buren zit alles wat Philadelphia belangrijk vindt: muziek, inclusie en community building. Locaties kunnen hun woonkamer openstellen voor artiesten uit de buurt. Cliënten kunnen hun talenten uitdragen door het podium te pakken. Van hun eigen locatie of elders in de buurt.

Podiumkunstenaars van alle disciplines zijn welkom. Bij Gluren bij de buren krijgen zowel groene blaadjes als ervaren rotten een toneel toebedeeld. Het publiek flaneert van verkwikkende tunes naar (hart)verwarmende theaterspektakels.

Meedoen? Ga voor meer informatie naar de site van Gluren bij de buren.

Algemene informatie
Aanmelden: tot en met 18 december
Datum: zondag 5 februari 2023
Tijden: 12:00 - 17:00 uur

Gluren bij de buren 2023 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Beverwijk, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Ede, Emmen, Enschede, Gouda, Haarlem, Helmond, Hilversum, Leiden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Utrecht, Zeist, Zoetermeer.

Philadelphia zet ook de knop om

Ook bij Philadelphia merken we de gevolgen van het gastekort. Daarom zetten we deze winter de knop om. Thuis doe je het vast al: de verwarming een graadje lager en eerder uit voordat je gaat slapen. Waarom dan niet op je werk?

Doe jij mee met onze energiecampagne? Vraag bijvoorbeeld een energiecheck op je locatie aan. Of stel je eigen campagnepakket samen. Bekijk wat jij kunt doen op de pagina 'Zet ook de knop om'.

Zo beperken we met elkaar bij Philadelphia ons energieverbruik. Niet alleen fijn voor het milieu en het klimaat, ook fijn voor de financiën.

Servicekantoor Amersfoort zet de knop om
Carla Braakman is facilitair coördinator van kantoor Amersfoort. Zij legt uit dat simpel gedrag al veel verschil kan maken: ‘Het is ons gedrag dat maakt dat we nu meer stoken dan nodig. Neem de knoppen van de verwarmingen op de afdelingen. Als alle radiatoren op dezelfde stand blijven staan waarop wij ze zetten, is de algemene temparuur goed en kunnen we de ingestelde zomerstand langer hanteren. Hiermee besparen we op gasverbruik. En ook zoiets simpels als het licht uit doen in een lege vergaderzaal helpt al.’

Samen met Jack loopt Carla een paar keer dag een ronde door het pand om de lichten uit te doen en verwarmingen weer lager te zetten. Carla: ‘Het zou ons helpen als alle collega’ s de lichten uit doen in de vergaderzalen na gebruik en de verwarming laten staan. Pas dan zijn we zuinig met onze energie.’

In deze video legt Jack nog eens uit wat je zelf kunt doen om energie te besparen op een servicekantoor. En wat je kunt doen als je het toch te warm of te koud hebt.

Bekijk de video hier!

Familie: waardevol of juist ingewikkeld?

De families van cliënten: ze zijn soms geweldig, ze zijn soms heftig. Ze kennen de cliënt het beste, ze hebben soms geen idee. Ze kunnen jouw werk verrijken, maar het soms ook knap ingewikkeld maken. Op 28 november 2022 kunnen we het daar samen over hebben in een online sessie.

  • Hij bespreekt echt alles met zijn moeder. Ze is zijn alles.
  • Ze vindt dat haar volwassen zoon voor 21:00 uur op bed moet liggen.
  • Lisette trekt op zondag een rok aan om haar familie te plezieren. Voor haar zelf hoeft het niet.
  • De familiedag afzeggen is echt geen optie voor Henk.
  • Zijn vader en ik klikken niet. Ik krijg sowieso niets voor elkaar.
  • Haar schoonzus belt me elke week wel bezorgd op.
  • Ik zie dat de cliënt worstelt in de relatie met zijn broer, die ook zijn mentor is.

Heb jij wel eens met lood in je schoenen de telefoon gepakt om een familielid te bellen? Heb je gesprekken megagoed voorbereid om aan te kaarten dat Henk zelf beslist (en dus niet zijn moeder)? Ken je meningsverschillen over of de keuze onverstandig is of bij ‘een gewoon leven’ hoort? Hoe kan je voorkomen dat jij, de begeleider tussen cliënt en zijn familie komt te staan? Maar waar sta je dan wel? Wanneer komt familie om de hoek en wanneer kiest de cliënt zelf?

Praat en luister mee op 28 november over FAMILIE
Iedere laatste maandag van de maand tussen 09.30 uur en 10.30 uur is er een online sessie ‘Gewoon even over…’.  Aan de hand van ingestuurde casuïstiek praat je met elkaar over hoe je als begeleider zo veel mogelijk een ‘gewoon leven’ kunt ondersteunen. En welke dilemma’s je daarbij ervaart. 

SPOILER-ALERT
We zijn geen systeemtherapeuten en we hebben mogelijk geen pasklare antwoorden! Vaak is de casuïstiek dusdanig complex dat dit niet mogelijk is. Deze sessie is bedoeld om te prikkelen, te inspireren en een inkijkje te geven in het (mensen)recht op zeggenschap. 

Aanmelden
Geef je hier op voor de online bijeenkomst op maandag 28 november, van 09:30 tot 10:30 uur.  (aanmelden gebeurt via het Leerhuis, in catalogus ‘Van Zeggenschap t/m Wzd’) 

Vragen?
Servicedesk Zorg & Kwaliteit
Servicedesk.zorg.kwaliteit@philadelphia.nl  
033 760 27 27

Hondenbaasjes zijn gelukkiger

Een hond hebben kan het verschil maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat blijkt uit een kleinschalig onderzoek van collega Caroline Rosseel, gedragsdeskundige bij Philadelphia. Ze vertelt hierover in een interview met Klik, het kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg. 

'Het onderzoek toont een statistisch verband aan tussen het hebben van een hond en het psychologische welbevinden van een persoon met een verstandelijke beperking’, zegt Caroline in het interview. ‘Met andere woorden: de mensen met een verstandelijke beperking met een hond gaven een significant (niet door het toeval bepaalde) hogere score op het psychologische welbevinden. Met zo'n kleine onderzoeksgroep is dat een opvallend resultaat, we hadden het daarom niet verwacht, maar wel gehoopt natuurlijk.’ 

Meer bewustzijn
Het zou goed zijn als er meer bewustzijn komt over de positieve effecten die een hond kan hebben, zegt Caroline in het interview. Ook vindt ze dat we vaker moeten denken in mogelijkheden. ‘Een hond kan de stemming van mensen positief beïnvloeden, eenzaamheid en onvoorspelbaar gedrag verminderen. En mensen die in zichzelf teruggetrokken zijn, komen uit hun schulp en doen mee. Kortom: de kwaliteit van leven kan er door verbeteren.’

Wil je meer weten over het onderzoek van Caroline? Lees hier het volledige interview

Spaar of laat je PBL-uren uitbetalen

Ieder jaar ontvang je PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase). Het doel van deze uren is om je duurzame inzetbaarheid gedurende alle levensfasen te bevorderen. PBL-uren kun je maximaal 5 jaar waardevast sparen. Na 5 jaar worden de uren die je niet hebt opgenomen automatisch uitbetaald. In het kader van je duurzame inzetbaarheid kun je je uren ook langer dan 5 jaar sparen. Bijvoorbeeld om ze in te zetten voor mantelzorgactiviteiten, het volgen van een opleiding, of voorafgaand aan je pensioen. 

Wil je jouw PBL-uren langer dan 5 jaar sparen? Vraag dit dan aan in Youforce via de tegel: Sparen PBL-uren (ouder dan 5 jaar). De uren die 5 jaar oud zijn, worden dan niet aan het einde van dit jaar uitbetaald. Doe dit voor 3 december a.s. Jouw leidinggevende heeft dan voldoende tijd om de aanvraag goed te keuren. Als je wilt dat de uren die nu 5 jaar oud zijn worden uitbetaald, hoef je dus niks te doen. 

Hoe kun je zien hoeveel PBL-uren voor sparen of uitbetalen in aanmerking komen?
Dit kun je zien in je rooster in InPlanning bij de datum van 31 december 2022. 
Staat er een blauwe , dan kun je in het informatietekstje zien hoeveel uren worden uitbetaald als je geen aanvraag voor ‘Sparen PBL’ indient. 

Heb je geen oude PBL-uren, maar wil je toch PBL-uren laten uitbetalen?
Dat kan ook. Zoals ieder jaar kun je aan het eind van het jaar ervoor kiezen om nog openstaande PBL-uren uit te laten betalen. Dit kun je ook doen in Youforce via de tegel ‘Uitbetalen PBL’. 
Geef dit dan aan voor 3 december. Je uren worden dan in december uitbetaald. 

 

Ga terug naar het archief