Nog één keer de Sterrenjacht

Met de finale van de Sterrenjacht - afgelopen zaterdag - luidden we ook de feestweek voor locaties in. Philadelphia is 60 jaar en dat vieren we uitbundig!

De finale was een groot succes waarbij Saskia Daum als winnares uit de bus kwam. Bekijk het filmpje voor een impressie van de dag.

Wil je de hele show terugkijken? Dat kan ook. Op deze pagina vind je de uitzending met of zonder gebarentolk.

Cliënten gezocht voor muziekonderzoek
 

Xavier Moonen van de Universiteit van Amsterdam doet Philadelphia wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van actief muziek maken op mensen met een verstandelijke beperking.

We zijn hiervoor op zoek naar volwassen Philadelphia-cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking en probleemgedrag. Geïnteresseerd? Download hier de factsheet met alle informatie. In deze korte video krijg je ook een duidelijke uitleg (beste te bekijken buiten Citrix).

Pilotstudie
In een pilotstudie in de coronaperiode bleek dat individuele muzieksessies - online of live - zorgden voor een significante aanzienlijke van moeilijk verstaanbaar gedrag! Bovendien vonden de cliënten het erg leuk om mee te doen. Gun jij jouw cliënt dit ook?

Aanmelden
Meld nu een cliënt aan via deze link. Aanmelden kan gerust onder voorbehoud. Voordat het onderzoek start kan de cliënt dan nog beslissen of hij zich definitief opgeeft.

Vragen?
Mocht je meer willen weten over het onderzoek, dan kun je contact met ons opnemen via onderzoekmuziek@philadelphia.nl.

Vitaliteitsweek 2021

Deze week vindt alweer de 7e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats! Dit jaar is voor het thema Groei & Ontwikkeling en FIT zijn ofwel #GOFIT gekozen. Fit dus in de algemene zin van het woord: fysiek en mentaal fit, maar ook ‘fit for the job’ en ‘fit for the future’. Ofwel één en al bewustwording over hoe je aan je eigen vitaliteit kunt werken.

Als jij lekker in je vel zit, dan werk jij lekkerder en dan merken onze cliënten dat ook. Daarom besteden we hier graag aandacht aan. In deze week zijn er voor onze medewerkers allerlei interessante online workshops georganiseerd. Lijkt dit je interessant en wil je graag deelnemen? Voor meer informatie over de workshops en om je aan te melden, klik dan hier.

>> Inmiddels zijn er drie workshops geweest en kan je alleen nog deelnemen aan:

Doen waar je blij van wordt - vrijdag 24 september 13.00 - 14.30

Saskia wil je leren kennen!

Op 31 augustus deden we de oproep om Saskia uit te nodigen om je locatie te bezoeken of te komen koken. Saskia wil het liefste alle locaties bezoeken en daar meehelpen of koken. Dat lukt natuurlijk niet meteen. Tussen eind augustus en 1 oktober kan ze er zeven bezoeken.

Maar liefst 90 locaties hebben gereageerd op de oproep. Dat is geweldig! Het betekent wel dat er geloot wordt. Alle locaties krijgen komende week bericht.

Saskia’s postbus
Saskia heeft ook een eigen ‘postbus’. Heb je een wens, vraag, bezwaar of wat dan ook, stuur een bericht. Op alles krijg je een antwoord. De postbus is er niet alleen voor medewerkers, ook cliënten en ouders en verwanten kunnen er hun berichten kwijt.

Digitale koffiemomenten
Je kunt je ook nog aanmelden voor het digitale koffiemoment op vrijdag 1 oktober om 15.00 uur. Dat kan via deze link.

Videochat met cliënten en ouders/verwanten
Op 27 september (van 16:30 tot 17:30 uur) organiseren we een videochat met cliënten, op 4 oktober (van 19:00 tot 20:00 uur) met ouders en verwanten. Saskia vertelt dan over haar indrukken en plannen. Er is ruimte om vragen te stellen en met haar in gesprek te gaan. Inschrijven kan via www.philadelphia.nl/saskiabaas. De oproep voor cliënten staat op de poster (link naar pdf poster). Ouders en verwanten kunnen worden uitgenodigd per mail. Hiervoor ontvangen de managers een zogenaamde blauwe mail met verzoek de uitnodigingsbrief van Saskia door te sturen.

Meer informatie
Heb je een vraag of wil je iets delen? Stuur je mail naar contactmetsaskia@philadelphia.nl

Webinar ‘Hallo zelfvertrouwen, doei onzekerheid', voor meer mentale balans

Kan een kritische opmerking je van je stuk brengen? Of pieker je, tot vervelens toe, over iets dat je hebt gezegd? Een beetje onzekerheid is normaal en heeft zelfs positieve eigenschappen, zoals sociaal zijn. Maar 'overbewustzijn' van jezelf kan ook storen. Want om beslissingen te nemen is zelfvertrouwen nodig.

Van onzekerheid naar zelfvertrouwen  Wil je werken aan je zelfvertrouwen? In staat zijn om achter je eigen handelen te staan en meer rust en autonomie te ervaren? Volg dan de webinar ‘Hallo zelfvertrouwen, doei onzekerheid'. Dit webinar wordt aangeboden door IZZ. Meld je hier aan.

Meer informatie vind je hier.

Heb je behoefte aan individuele coaching voor meer mentale balans? Neem dan contact op met Resilians. Voor alle medewerkers van Philadelphia én voor gezinsleden.

Doe jij dit jaar mee aan Stoptober?

Oktober ligt weer op de loer. Dit brengt ook Stoptober met zich mee. Dit is een initiatief van het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat roken steeds minder normaal wordt. Daarbij is het streven ook nog om de zorg rookvrij te hebben in 2030. Om dat voor elkaar te krijgen is het de bedoeling dat mensen proberen in de maand oktober te stoppen met roken. Het is namelijk eenvoudiger om samen te stoppen met roken zodat er ook meer steun voor is.

Om gezonder te leven is het doel dus om de sigaretten 28 dagen in oktober te laten liggen. Daarbij willen we jullie uiteraard zo veel mogelijk steunen in deze maand. Zo komt er voor oktober nog een digitale flyer met meer informatie over Stoptober bij Philadelphia. Als je nog twijfelt waarom je zou willen stoppen met roken, hebben we hierbij nog een aantal voordelen van het rookvrij zijn:

  1. Beter humeur: Uit onderzoek blijkt dat mensen die gestopt zijn met roken, zich prettiger voelen dan rokers. Echter zal dit in het begin nog niet zo zijn. Maar na een paar weken of maanden voel je je blijer en stabieler. Geef het dus niet op in die eerste periode! 
  2. Alles smaakt lekkerder: Je reukvermogen verbetert als je stopt met roken. Daardoor proef en ruik je veel beter. Alles smaakt daardoor lekkerder. 
  3. Je conditie verbetert: Al binnen 3 dagen merk je dat je meer energie hebt en beter kan ademen. 
  4. Meer geld: Je houdt natuurlijk veel meer geld over als je stop met roken. Bedenk eens wat je van dit bespaarde geld allemaal voor leuks kan doen. 
  5. Mooiere huid: Je huid krijgt direct een gezondere en frissere kleur als je stopt met roken. Vooral in je gezicht is dit goed zichtbaar omdat je doorbloeding beter wordt. Hierdoor krijg je ook minder snel rimpels en plooien. 
  6. Mooiere tanden: Roken geeft een donkere aanslag op je tanden en tandvlees die niet goed weg te poetsen is. Door te stoppen met roken blijven je tanden blijven witter en wordt je mond gezonder binnen 2 tot 6 weken nadat je gestopt bent.
  7. Frissere adem: Door roken krijg je vaak ontstoken tandvlees. Dat geeft ook een slechte adem. Door te stoppen met roken, wordt je tandvlees weer gezonder waardoor je adem beter gaat ruiken. Dit merk je al de volgende dag!  
  8. Vruchtbaarder: Roken vermindert de vruchtbaarheid. Bij mannen kan het roken zorgen voor erectieproblemen en bij vrouwen duurt het langer voordat het raak is. Je vruchtbaarheid is meestal weer helemaal normaal als je bent gestopt met roken.  
  9. Beter seksleven: Uit onderzoek blijkt dat je minder zin kan hebben in seks als je rookt. En als je wel zin hebt, kan het lastiger gaan. Door te stoppen zal dit verminderen.  
  10. Meer verjaardagen: Als roker heb je veel meer kans op kanker en hart- en vaatziekten. Hierdoor leeft een niet-roker gemiddeld 10 jaar langer dan een roker!  Na 5 jaar stoppen met roken is de kans op kanker al met de helft gedaald. Je leeft waarschijnlijk langer en gezonder. 

Hulp nodig?
Voor meer hulp over het stopen met roken bekijk het artikel over roken op Mijn Philadelphia van 31 mei.

Voor meer tips over het stoppen met roken bezoek gerust:

Of download de app Stoptober 2021

Start van 'Nederlands ondersteund met gebaren'

In het Leerhuis is de training Nederlands ondersteund met gebaren toegevoegd aan het aanbod. Er zijn nog plekken vrij, dus meld je aan!

In deze cursus leer je om je gesproken Nederlands vlot en correct te ondersteunen met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. In 12 lessen van twee uur leer je 500 gebaren uit verschillende thema’s. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname vanuit het Nederlands Gebarencentrum.

Deze training is voor medewerkers en vrijwilligers. Voor vrijwilligers geldt dat alleen hun manager ze in kan schrijven. Medewerkers kunnen dit zelf doen.

De eerste training start volgende maand en er zijn nog plekken vrij! Ga naar het Leerhuis voor de data, locatie en om je in te schrijven.

Voor al je vragen over gehoor- en visusproblemen, kun je contact opnemen met het Horen en Zien-team: horenenzien@philadelphia.nl.

Saskia winnares Sterrenjacht!

Gedragsdeskundige Saskia Daum is De Ster van Philadelphia. Zaterdagavond tijdens de liveshow overtuigde ze zowel het publiek als de jury.

Met het lied Voor nu van Tabitha en onder begeleiding van gitarist Renko maakte Saskia uiteindelijk een einde aan de strijd tussen de vijf finalisten. 'Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken', zegt ze. 'De hele reis, de workshop van Trijntje en de finale als kers op de taart. Ik vind het zo gaaf dat dit kan bij Philadelphia!'

De jury en het publiek bepaalden allebei voor de helft de uitslag. Beide kozen voor Saskia.

Je kunt de finale hier terugkijken. Er is ook een versie met gebarentolk.

De finale van De Sterrenjacht luidt het begin in van de feestweek op locaties. Duizenden medewerkers en cliënten vieren op hun eigen manier het 60-jarig bestaan van Philadelphia.

<< Terug naar het archief >>