Geïntegreerde zorg voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid 

Op dinsdag 28 september ondertekenden de Philadelphia en GGZ Oost Brabant een huurovereenkomst voor het pand Kraanmeer op Huize Padua in Boekel. De organisaties gaan samenwerken, zodat mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid een plek hebben waar zij terecht kunnen voor een geïntegreerde behandeling en begeleiding. De begane grond van het pand Kraanmeer wordt de komende maanden verbouwd tot 18 appartementen. De verwachting is dat de nieuwe bewoners er in het eerste kwartaal van 2022 hun intrek kunnen nemen.

De samenwerking sluit naadloos aan op de succesvolle jarenlange samenwerking tussen zorgaanbieder ORO en het Hoogspecialistisch centrum voor LVB-Psychiatrie. Op de 1e étage van Kraanmeer wonen al enkele jaren cliënten, die er hun geïntegreerde zorg ontvangen.

Symbolische start: eerste bouwborden Levendig Landgoed onthuld

Tijdens de bijeenkomst ondertekenden Han van Esch (raad van bestuur Philadelphia), Anne-Marie Schram en Fred Pijls, (raad van bestuur GGZ Oost Brabant) de huurovereenkomst. Zij onthulden ook samen met cliënten de bouwborden die de symbolische start van de samenwerking markeren. ‘Door onze krachten te bundelen, willen we het mogelijk maken dat mensen met een lichte verstandelijke beperking en een psychiatrische aandoening een gewoon leven kunnen leiden’, zegt Fred Pijls. ‘Een leven waarin zij zo veel mogelijk zelf de regie pakken en kunnen leven zoals zij willen’. Han van Esch vult hem aan: ‘Met passende, gespecialiseerde ondersteuning en behandeling waar nodig. We hebben bewust gekozen voor een locatie op Huize Padua. Het is een gastvrije en gemoedelijke omgeving waar je ruimte ervaart om het beste uit jezelf, elkaar en het leven te halen.’

Goed voor de werkgelegenheid

De samenwerking biedt kansen voor zorgexperts die graag zorg willen bieden aan mensen met een lichte verstandelijke beperking én psychische kwetsbaarheid. Vanaf begin 2022 kunnen deze professionals in een kleinschalige setting een waardevolle bijdrage leveren aan hun leven.

Interesse in een werkplek? Neem contact op met Cynthia van Wolferen, manager Zorg & Begeleiding cynthia.vanwolferen@philadelphia.nl