Vandaag ontvangen ongeveer 100 cliënten van Philadelphia een boosterprik tegen het coronavirus. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking die wonen op locaties van Philadelphia in Noord-Brabant. Medisch personeel van Amarant geeft de prik.

'We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we zijn blij dat we onze collega-organisatie hiermee kunnen ondersteunen', zegt Patricia Smit, zorgdirecteur bij Amarant. Met de opkomst van de zeer besmettelijke omikronvariant is het belangrijk dat cliënten die wonen bij een zorgorganisatie  zo snel mogelijk een boosterprik ontvangen. Veel bewoners hebben een kwetsbare gezondheid en hebben moeite met het 1,5 meter afstand houden. Na een succesvolle boostercampagne bij Amarant waarbij 1300 cliënten in twee dagen werden geprikt, helpt Amarant nu zorgaanbieder Philadelphia. 

Samenwerking

'Als Philadelphia zijn we heel blij dat de medewerkers van Amarant komen helpen met het zetten van de boosterprikken', zegt Susanne Noppert, regiodirecteur Zorg&Wonen bij Philadelphia. 'Want uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: de beste zorg voor de bewoners. En mooi dat we de Brabantse samenwerking op deze manier een boost kunnen geven.'