‘Aan het begin van de crisis hadden we geen enkel inzicht in wat het coronavirus betekent voor mensen met een verstandelijke beperking. Op voordracht van het ministerie van VWS zijn we dat gaan onderzoeken’, zegt Geraline Leusink. Ze is professor geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking en directeur van de academische werkplaats Sterker op eigen benen.

Onderzoeksgroep en academische werkplaats Sterker op eigen benen werkt samen met acht zorgorganisaties en de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. Samen vormen ze de academische werkplaats Sterker op eigen benen. Philadelphia is een van de zorgorganisaties die hieraan deelneemt. Samen doen ze onderzoek naar hoe ze de (dagelijkse) gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking kunnen verbeteren.

Het jaar 2020 werd gedomineerd door corona, maar is er gelukkig zo veel meer gebeurd. In het jaarverslag lees je hoe Sterker op eigen benen snel vorm heeft gegeven aan onderzoek en een waardevolle bijdrage leverde door alle krachten te bundelen. Naast de terugblik van 2020 gaan ze dieper in op de speerpunten van 2021.

Lees het jaarverslag 2020 hier.