Na 4  jaar voorzitterschap van onze raad van toezicht vertrekt Ernst Kuipers naar de Haagse politiek. Hij wordt minister van VWS in het kabinet Rutte IV. We gaan zijn bevlogenheid en brede kijk op de inrichting van de gezondheidszorg missen!

Ernst is van oorsprong Maag-Darm-Leverarts. Hij was ook voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Daarom kennen veel mensen hem van televisie. Tijdens de coronacrisis durfde hij regelmatig kritiek te geven op het kabinet en zorgde mede voor het spreidingsplan voor ziekenhuizen.

Ernst: 'Ik vond het ontzettend leuk om voor jullie te werken, ik heb ontzettend veel van jullie geleerd en ben trots op wat er iedere dag weer bij Philadelphia gebeurt. En die trots op jullie en de zorg voor mensen met een beperking neem ik mee naar Den Haag.'

Naast zijn rol als voorzitter van de raad van toezicht was Ernst betrokken bij diverse onderwerpen: De benoeming- en remuneratiecommissie, maar ook de visie op zorg en natuurlijk de impact van de coronacrisis. Vice-voorzitter Monique Verdier is dankbaar voor de bijdrage van Ernst: ‘Ernst, het is prettig werken met jou. Ondanks je drukke agenda heb je altijd tijd voor overleg en ben je bereid je kennis, ervaring en netwerk in te zetten om echt verschil te maken voor mensen die het nodig hebben. Dank je wel!’ De raad van toezicht heeft de ambitie om zo snel mogelijk een goede opvolger te benoemen.

Ook de raad van bestuur neemt afscheid van Ernst. Saskia Baas, voorzitter raad van bestuur: ‘Je hebt oog voor de mens achter de verhalen van cliënten en medewerkers en weet ook scherp de grote uitdagingen te benoemen. Mooie talenten die jouw ministerschap zullen inkleuren. We wensen je ontzettend veel geluk en plezier in deze nieuwe rol.’